Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIEP – “Lola”

© Louise van den Heuvel

De Amsterdamse FIEP kwam enkele jaren geleden tot de conclusie dat een leven zonder muziek toch maar een saaie bedoening is. Daarom besloot ze van de ene op de andere dag haar leven compleet om te gooien. Ze bouwde haar eigen huis om tot een studio en gaf zichzelf de opdracht elke dag een liedje te schrijven, waarmee ze haar thuisland zou veroveren. In Nederland draait de Popronde op dit moment op volle toeren en FIEP is daar de koningin van het bal. Ruim 25 optredens door het hele land met nog niet eens album op zak; de Amsterdamse is Nederland effectief aan het veroveren. Daarnaast werd FIEP ook aangekondigd op Noorderslag.   

Wij leerden haar al kennen met haar zwierige single “Daydreaming“, maar op “Lola” pakt ze het toch even anders aan. We horen al vanaf het begin waar FIEP goed in is. De typische praatzang van Veerle Driessen valt op en door de effecten over haar stem vormt het zich tot een mysterieus geheel. Er volgt een strakke drum- en basbeat, die het net iets minder spooky en wat speelser maakt. Ook de achtergrondzang, bestaande uit oeh’tjes en aah’tjes, draagt hieraan bij. In het refrein ontpopt “Lola” zich tot een meezinger en zo horen we FIEP erg graag. Wat ook opvalt is dat de balans van het nummer erg stabiel is. Waar de coupletten strak en rechtaan zijn, is het refrein weer wat zwieriger. Vooral het meezinggehalte en de heerlijke koortjes blijven hangen. Tegen het einde horen we uiteindelijk ook nog wat meer laagjes en wordt er ook even iets meer gas gegeven, waardoor je de energie van haar band voelt. Dit zou zomaar eens de knaller kunnen worden voor FIEP, die haar nog iets harder kan lanceren.

Met “Lola” levert FIEP weer een erg goed liedje af, dat nog lang in ons hoofd genesteld blijft. Dit maakt ons dan nog nieuwsgieriger naar wat nog komen zal. De Amsterdamse ontpopt zich op “Lola” van een rups naar een vlinder met haar gitaargeweld. De komende maand toert FIEP nog door Nederland met de Popronde. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 3): Vegen na Pasen

Paaspop kon uiteindelijk afklokken op 35.000 bezoekers per dag en nergens leek het alsof een tent ooit te vol stond. Oké, het…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.