Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIEP – “Daydreaming”

© Louise van den Heuvel

De Amsterdamse FIEP zat twee jaar geleden thuis waar zij tot de conclusie kwam dat een leven zonder muziek maar een saaie bedoening was. Daarom besloot ze van de ene op de andere dag haar leven compleet om te gooien. Ze bouwde haar eigen huis om tot een studio en gaf zichzelf de opdracht elke dag een liedje te schrijven om na de lockdown Nederland te veroveren. Tegelijkertijd zocht ze contact met mensen uit de Amsterdamse muziekwereld en met deze muzikanten werkte ze haar liedjes uit. Eerder kregen we al “Nightshop” te horen en hiermee maakte ze grote indruk. Zo kreeg ze airplay op de Nederlandse radio en werd ze geselecteerd voor de Popronde. 

Nu is ze terug met haar tweede single en met “Daydreaming” maakt FIEP maar weer eens indruk. Op “Daydreaming” houdt FIEP zichzelf een spiegel voor, eentje die wij allemaal wel eens voor onszelf houden. Het nummer knalt lekker vanaf het begin want met een heerlijk drumintro worden we blij verrast. Daarna gaat het snel over naar het couplet dat zomers in de oren klinkt door de zwierige gitaar. Wanneer het refrein erin valt, horen we het potentieel dat FIEP in zich heeft. De single ligt goed in het gehoor en het is een echt fijn zomerplaatje. In het refrein zingt ze dat het helemaal niet erg is om zo af en toe even in je eigen wereld te leven en het allemaal niet mee te krijgen wat er gebeurt om je heen. Dagdromen hoort hij bij het dagelijkse leven en iedereen doet dat wel eens. Het grappige is dat doordat “Daydreaming” af en toe wat chaotisch is, je bijna zou denken dat dit de gedachtes zijn die door het hoofd van FIEP dwalen. 

Op “Daydreaming” laat FIEP maar weer eens horen dat ze er eentje is om in de gaten te houden. Hoewel het allemaal nog op kleine schaal is, kunnen we met alle eerlijkheid zeggen dat ze iemand is die door hard te werken er echt wel gaat komen. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Swinton - "Daydream"

Het 22-jarige talent Will Swinton bracht dit jaar zijn eerste ep Better Days uit, waarmee de Nieuw-Zeelandse zich meteen katapulteerde in een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NxWorries - "Daydreaming"

Geen zorgen; de zomer is in aantocht en er staat een nieuw album van NxWorries in de steigers. Anderson .Paak en Knxwledge…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 3): Vegen na Pasen

Paaspop kon uiteindelijk afklokken op 35.000 bezoekers per dag en nergens leek het alsof een tent ooit te vol stond. Oké, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.