Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON – “Big Pussy”

© CPU – Bert Savels

Toen BROCKHAMPTON-frontman Kevin Abstract begin 2021 aankondigde dat het collectief dat jaar hun laatste twee albums ooit zou uitbrengen, brak het hart van menig muziekliefhebber. De Amerikanen zijn namelijk al een aantal jaar niet meer weg te denken uit de hiphopwereld door hun innovatieve, verfrissende draai aan het genre. Met het indrukwekkende, volwassen ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE kregen we vorig jaar al het eerste van die twee laatste BROCKHAMPTON-langspelers ooit, maar die tweede kwam er om verschillende redenen nog niet. Dat vonden wij niet heel erg, want dat betekende dat we nog geen definitief afscheid hoefden te nemen van de boyband. Helaas voor ons is dat afscheid nu wel in zicht. De allerlaatste BROCKHAMPTON-plaat verschijnt later deze maand en met “Big Pussy” krijgen we vandaag al een eerste voorproefje.

De titel van de single is interessanter dan het nummer zelf, want met “Big Pussy” treedt de groep niet bepaald buiten hun comfort zone. Ondertussen zijn we al een beetje bekend met dit riedeltje: een keiharde industriële beat en felle, ongefilterde bars. Dat betekent niet dat BROCKHAMPTON hiermee een slecht nummer aflevert, verre van. De Amerikanen creëren met “Big Pussy” zoals gewoonlijk een grote muzikale chaos op een manier waarin eigenlijk alleen zij excelleren. Kevin Abstract levert een van zijn beste verses voor BROCKHAMPTON over zijn worstelingen met beroemdheid en aandacht. Hij doet dat hard en fel met minstens net zoveel oprechtheid en eerlijkheid. Het is spijtig dat dit het begin van het einde voor ‘the best boyband since One Direction’ markeert, maar “Big Pussy” is in ieder geval wel een ontzettend sterk begin.

The Family verschijnt op 17 november.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

176 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BROCKHAMPTON - TM (★★★★): Het gehoopte einde

Weinig dingen in het leven bieden meer voldoening dan je gelijk krijgen. Sinds de aankondiging van de tragische break-up van BROCKHAMPTON, speculeren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BROCKHAMPTON - The Family (★★): Sorry doet de boodschappen niet

Weinig dingen in het leven zijn zeker, maar als er iets is dat zeker is, dan is dat wel dat alles tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.