Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby – “Problems”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Door de ondertussen welgekende coronapandemie was het even stil langs Corby’s kant. Het tweede en laatste album van de Australische singer-songwriter dateert ook alweer van 2018. Sindsdien volgden wel enkele singles, maar op een derde album was het toch nog iets langer wachten. “Problems” is Matt Corby’s eerste release sinds 2020, toen hij singles “Vitamin” en “If I Never Say a Word” uitbracht. Het zou de eerste single moeten zijn van dat nieuwe album, maar precieze info is daarover nog niet geweten.

“Problems” is een song die vertelt hoe de mens de wereld om zeep helpt en hoe we allemaal het slachtoffer zijn van onze eigen daden. Dit serieuze thema wordt gemaskerd door de upbeat melodie, die het lied een vrolijkere en meer ontspannen gevoel geeft. Vooral de drums en piano dragen het nummer op hun rug en krijgen naar het einde toe gezelschap van een synth die nog een extra funk toevoegt. Corby weet ons met zijn lage, zachte stem ook helemaal mee te nemen in zijn verhaal. Zo draagt hij mee bij aan de ontspannen stemming van de single. Hoewel “Problems” dus gaat over een serieus en maatschappelijk thema, ervaren we het lied als allesbehalve zwaar. Het is vooral een leuk indienummertje dat ons nieuwsgierig maakt naar het nieuwe album.

Facebook/ Instagram/ Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Chariot"

SYML vereerde ons land al meermaals met zijn aanwezigheid en stelde nimmer teleur. De laatste keer kwam hij naar Les Nuits in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Runnner - "nye"

In 2021 bracht Runnner zijn debuut Always Repeating uit, een akoestisch plaatje waar af en toe wat geëxperimenteerd werd met productiewerk (op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.