Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avril Lavigne & YUNGBLUD – “I’m A Mess”

Poppunk. Je bent ervoor of ertegen, maar je kan er niet omheen dat het genre vandaag de dag terug gigantisch populair is. Dat artiesten die hun hoogdagen begin jaren 2000 meemaakten dan ook besluiten om terug te keren naar het grote toneel, is niet zo gek. Dat jonge artiesten op de hypetrein springen, nog minder. Het zat er met andere woorden aan te komen dat iemand als YUNGBLUD de handen in elkaar zou slaan met Avril Lavigne. Die eerste is na de release van weird! volop de poppunkkaart beginnen trekken, getuige samenwerkingen met WILLOW en Machine Gun Kelly. Die andere is de ontegensprekelijke koningin van het genre. Dat een samenwerking vonken zou geven, leek een vanzelfsprekendheid.

Dat het er op “I’m A Mess” redelijk rustig aan toe gaat, is misschien wel het vreemdste aan het nummer. Toch valt niet te ontkennen dat er een zekere energie zit verstopt in de single. Dat komt vooral door de stemmen van de twee, want op muzikaal vlak is het in eerste instantie enkel een akoestische gitaar die de stem van Avril begeleidt. Geleidelijk aan komen er dan drums bij en vervoegt ook YUNGBLUD het geheel, en zo bloeit de track open tot een ietwat voorzichtige punkballad. Geen grootse refreinen, al blijven ze wel hangen, of ontploffingen, waardoor we achteraf gezien toch wel wat op onze honger blijven zitten. We hadden dus wat meer power verwacht van deze twee, al zullen ze dat live ongetwijfeld wel kunnen toevoegen aan het nummer.

Avril Lavigne: Facebook / Instagram / Twitter
YUNGBLUD: Facebook / Instagram

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.