Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel – “SOMEONE ELSE’S PROBLEM”

Binnen twee dagen wordt de jonge Ruel van Dijk twintig jaar oud, en om dat te vieren verrast hij ons met de tweede single van zijn aanstaande debuutalbum, die tot heden nog naamloos is. Het titelloze project volgt op de meest recente ep van de zanger Bright Lights, Red Eyes die in 2020 verscheen. Naast de albumtrack “YOU AGAINST YOURSELF” heeft Ruel de afgelopen maanden een handvol standalone singles uitgebracht. In maart dit jaar deelde hij het akoestische “LET THE GRASS GROW”, dat volgde op eerdere tracks “GROWING UP IS _____” en “too many feelings”. Door onder andere deze nummers kennen we Ruel als vloeiend, emotionele en pakkende songwriter, maar de laatste tijd lijkt hij zijn vreugde gevonden te hebben en brengt hij een hoop up-tempo liedjes uit. Zo loste hij al eerder “YOU AGAINST YOURSELF”, een extreem catchy nummer over het doordringen tot iemand met zelfdestructieve neigingen. Het is een tactiek waar hij op “SOMEONE ELSE’S PROBLEM” ook gebruik van maakt.

“SOMEONE ELSE’S PROBLEM” klinkt in de eerste instantie opnieuw als een vrolijk nummer, zoals zijn voorgaander, maar ondanks dat het verpakt is als blijmoedig lied, spreekt de tekst boekdelen. Er komen een hoop bitterzoete emoties aan bod die je voelt wanneer je iemand verlaat, maar Ruel voelt zich vooral opgelucht uit de toxische situatie ontsnapt te zijn. Dit lijkt tot nu toe een beetje de rode draad te zijn van zijn aanstaande debuutplaat aangezien “YOU AGAINST YOURSELF” ook al deze richting uitging.  Ruel toont nogmaals dat hij als artiest enorm gegroeid is en volwassener is geworden. Hij brengt niet enkel catchy nummers, maar weet met elk lied een dieper persoonlijk verhaal te vertellen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel - "LET THE GRASS GROW"

In 2021 kregen we twee singles van de Australische Ruel. In februari 2021 bracht hij “too many feelings” uit en in december…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billy Davis - "Dream No More" (feat. Ruel & Genesis Owusu)

In Australië is Billy Davis geen vreemde. Hij heeft daar ondertussen al een reputatie opgebouwd als iemand die van elke release een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel - "too many feelings"

Als jonge Australiër werd Ruel Van Dijk ontdekt door M-Phazes, een voormalig producent van Eminem. Deze samenwerking bleek al snel het begin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.