Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel – “LET THE GRASS GROW”

In 2021 kregen we twee singles van de Australische Ruel. In februari 2021 bracht hij “too many feelings” uit en in december “GROWING UP IS _____”. Tussendoor verraste hij ons nog wel met samenwerkingen met onder andere Dylan J en Genesis Owusu, maar voor de rest hoorden we hem niet veel. Daar brengt hij vandaag verandering in. Ruel komt nu met het akoestisch nummer “LET THE GRASS GROW”. De titel verklapt al waar het lied over gaat: de natuur. De Australiër reflecteert op zijn plaats in de natuur, en welke richting de wereld uitgaat. Een vrij complex concept dat hij schreef met PJ Harding. “LET THE GRASS GROW” kwam voort uit gesprekken die het tweetal had over de huidige klimaatcrisis en wat hen wakker hield ’s nachts.

Geen cliché liefdesnummer dit keer, maar een lied met inhoud. Hij laat zijn succesformule van voorgaande hits naast zich liggen om een nummer uit te brengen met een boodschap. De single is donkerder dan we gewend zijn van Ruel. Het is kwetsbaar en doet de fragiliteit van deze wereld aanvoelen. Het lied bestaat voornamelijk uit Ruel en zijn gitaar, en dat zachte getokkel doet ons samen met de zanger nadenken over de klimaatcrisis en onze bijdrage daarin. We krijgen een volwassen Ruel te horen die zijn groei komt voorstellen. Die groei stelt zeker niet teleur.

Het nummer gaat gepaard met een visualiser die bestaat uit natuurbeelden. Zo wordt de boodschap nogmaals benadrukt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel - "SOMEONE ELSE'S PROBLEM"

Binnen twee dagen wordt de jonge Ruel van Dijk twintig jaar oud, en om dat te vieren verrast hij ons met de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billy Davis - "Dream No More" (feat. Ruel & Genesis Owusu)

In Australië is Billy Davis geen vreemde. Hij heeft daar ondertussen al een reputatie opgebouwd als iemand die van elke release een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruel - "too many feelings"

Als jonge Australiër werd Ruel Van Dijk ontdekt door M-Phazes, een voormalig producent van Eminem. Deze samenwerking bleek al snel het begin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.