Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Derya Yıldırım & Grup Şimşek – “Darıldım Darıldım”

© Leffingeleuren – Karen Vandenberghe

Het is een drukke periode voor Derya Yıldırım & Grup Şimşek. Vorige maand waren ze te zien op Leffingeleuren en ondertussen werken ze aan het vervolg op hun laatste ep Dost 1. De groep staat bekend om zijn Anatolische psychedelische rockmuziek, een genre dat ze op Dost 2 waarschijnlijk zal doortrekken als we de teasers mogen geloven. De band rondom de Turks-Duitse zangeres Derya Yıldırım dropte al eerder “Bal” en “Gümüş“, en lijkt ons nog maar eens warm te willen maken met alweer een nieuwe single van die aankomende ep.

“Darıldım Darıldım” lijkt een rustige versie van “Bal” te zijn. Opnieuw maakt de groep ruimte voor dansbare muziek onder leiding van de baglama, een Turks snaarinstrument. Het eerste deel van de single neemt zangeres Derya Yıldırım voor haar rekening, ondersteund door vooral psychedelische muziek. Die trend zet zich verder in de rest van het nummer, maar daar laat de band de muziek vooral voor zich spreken. De Anatolische invloeden zijn duidelijk te horen, waardoor we het gevoel krijgen dat Derya Yıldırım & Grup Şimşek het veilig wil houden door binnen de lijntjes van hun genre te kleuren. De gezellige beat die we doorheen “Darıldım Darıldım” konden horen wordt net voor het einde vervangen door een vreemde mix aan instrumenten en geluiden, wat buiten fronsende wenkbrauwen niet veel gevoel bij ons teweeg brengt en zelfs een beetje overbodig klinkt. Het is een bizar, dansbaar liedje dat perfect de muziek van Derya Yıldırım & Grup Şimşek weergeeft.

Dost 2 verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Derya Yıldırım & Grup Şimşek - "Gümüş"

Derya Yıldırım & Grup Şimşek kunnen we wel een gevarieerde band noemen. De leden komen namelijk uit vier verschillende landen: Duitsland, Turkije,…
InstagramLiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 3): Heel de wereld in Leffinge

De laatste dag van Leffingeleuren blijkt traditioneel ook een beetje de laatste dag van de festivalzomer. Het festival had op zondag nog…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Joe & The Shitboys, Derya Yıldırım & Grup Şimşek en meer voor Leffingeleuren!

Leffingeleuren zet de laatste rechte lijn in richting een volledige line-up, want ook vandaag komen daar enkele fijne namen bij. Qua internationale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.