Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Frankie and the Witch Fingers – “Electricide” & “Chalice”

© Marcos Manrique

Twee jaar geleden mochten we met Monsters Eating People Eating Monsters het laatste album van de garagerockers van Frankie and the Witch Fingers ontvangen. De band uit Los Angeles bracht een jaartje later dan een dubbelsingle uit die hen meer uit een rock-’n-rollvaatje liet tappen. Nu brengt de groep wederom een dubbelsingle uit, al is het genre deze keer smerige garagerock vol riffs. Op die manier keren de Amerikanen volledig terug naar hun roots met “Electricide” & “Chalice”.

Na net geen vijf seconden horen we een gitaar aanslaan, waarna de energie bij “Electricide” een feit is. Het is alsof ze een knop induwden en meteen erna de generator op volle kracht konden zetten, want aan intensiteit is bij deze single alvast geen gebrek. De smerige riffs vliegen in het rond en de aanstekelijke melodie blijft behouden. We kunnen ons al een grootse moshpit voorstellen waarbij alles kapot wordt geduwd. “Chalice” neigt meer naar een jam vol psychedelische invloeden en vooral instrumenten. Na een goede twee minuten duiken ook hier de eerste fuzzy invloeden op, waardoor het ontegensprekelijk een nummer van Frankie and the Witch Fingers is. De jam is van een ander kaliber dan “Electricide”, maar sluit er wel perfect bij aan. Dit duo singles is met andere woorden een krachtige, maar lekkere aanvulling aan de discografie van de band.

Een nieuw album is voorlopig nog niet aan de orde, en nadat de groep deze zomer nog in Europa speelde, zullen we nog even moeten wachten op shows in deze contreien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Derailer"

De Canadese band Wine Lips is een rasechte garagerockband die tussen 2017 en 2021 reeds drie lp’s uitbracht. Er zit een zeker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "umakemenotwannadie"

Het lijkt wel nooit te stoppen voor de Amerikaanse rockband Palaye Royale. In december van vorig jaar brachten de drie broers nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lilith Ai - "Burner Phone"

Lilith Ai laat sinds 2016 haar creaties op de wereld los. Ze bewees ons ondertussen dat ze in veel stijlen thuis is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.