Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Frankie and the Witch Fingers – “Electricide” & “Chalice”

© Marcos Manrique

Twee jaar geleden mochten we met Monsters Eating People Eating Monsters het laatste album van de garagerockers van Frankie and the Witch Fingers ontvangen. De band uit Los Angeles bracht een jaartje later dan een dubbelsingle uit die hen meer uit een rock-’n-rollvaatje liet tappen. Nu brengt de groep wederom een dubbelsingle uit, al is het genre deze keer smerige garagerock vol riffs. Op die manier keren de Amerikanen volledig terug naar hun roots met “Electricide” & “Chalice”.

Na net geen vijf seconden horen we een gitaar aanslaan, waarna de energie bij “Electricide” een feit is. Het is alsof ze een knop induwden en meteen erna de generator op volle kracht konden zetten, want aan intensiteit is bij deze single alvast geen gebrek. De smerige riffs vliegen in het rond en de aanstekelijke melodie blijft behouden. We kunnen ons al een grootse moshpit voorstellen waarbij alles kapot wordt geduwd. “Chalice” neigt meer naar een jam vol psychedelische invloeden en vooral instrumenten. Na een goede twee minuten duiken ook hier de eerste fuzzy invloeden op, waardoor het ontegensprekelijk een nummer van Frankie and the Witch Fingers is. De jam is van een ander kaliber dan “Electricide”, maar sluit er wel perfect bij aan. Dit duo singles is met andere woorden een krachtige, maar lekkere aanvulling aan de discografie van de band.

Een nieuw album is voorlopig nog niet aan de orde, en nadat de groep deze zomer nog in Europa speelde, zullen we nog even moeten wachten op shows in deze contreien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single traumahelikopter – “Geen Zon”

Traumahelikopter is op stoom. Tien jaar na de gelijknamige debuutplaat komt de band halverwege januari terug met hun nieuwste album Save Yourself….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeybadger - "He Said"

Stevige gitaren en een paar loeiharde drumsalvo’s: soms hoeft het echt niet meer te zijn dan dat. Ook Honeybadger, een drietal uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.