Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML – “Howling” (feat. Lucius)

© CPU – Fleur De Backer

Zo’n vijf jaar geleden wist Brian Fenell, beter bekend als SYML, de harten van velen te veroveren met “Where’s My Love”. Fenells zachte stem zorgde, in combinatie met de dromerige gitaren en een herkenbare songtekst, voor een rustgevende trance waaraan haast niemand kon ontsnappen. Onlangs kondigde de singer-songwriter en producer zijn nieuwe album The Day My Father Died aan, wat hij in het vroege voorjaar van 2023 zal uitbrengen. Als voorsmaakje van dat album verschijnt nu een samenwerking met het Amerikaanse folkpopduo Lucius. Het resultaat is “Howling”, een zeemzoet nummer waarbij iedereen eventjes durft wegdromen.

Eenvoud, warmte en intimiteit zijn terugkerende elementen in het repertoire van de voormalige Barcelona-zanger. Ook in deze nieuwe “Howling” verzamelde Fenell diezelfde ingrediënten om een recept vol tederheid klaar te maken. Het nummer begint onmiddellijk met het neuriën van zachte, mysterieuze stemmen die al gauw vervoegd worden door de zuivere kopstem van Fenell. Het vijf minuten durende lied brengt ons volledig in een rustgevende gemoedstoestand die in de laatste helft naar een nog hoger level getild wordt door de engelachtige stemmen van het vrouwelijke duo Lucius. “Howling” is een nummer uit een dromerige dimensie waarin we nog eventjes blijven rondzweven.

The Day My Father Died zal verschijnen op 3 februari 2023.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

SYML @ De Roma: Een avond voor gebroken harten

Bijna exact een maand na de release van The Day My Father Died kwam SYML liefde en leed bezingen in De Roma…
FeaturesInterviews

Interview SYML: 'Lana Del Rey ontmoeten was een heel surreële beleving'

Onlangs bracht Brian Fennell, beter bekend als SYML, zijn derde langspeler uit. The Day My Father Died is ondanks de zeer expliciete…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SYML - The Day My Father Died (★★★½): Pijn en schoonheid gaan hand in hand

Twee weken geleden verscheen zijn single “Chariot” en vandaag mogen we al naar het nieuwe album van SYML luisteren. Het is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.