Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “A Feeling That Never Came”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De terugkeer van First Aid Kit is met deze eerste grijze herfstdagen nu helemaal een feit. Sinds ze deze zomer op Rock Werchter hun rentrée maakten met een heerlijke set, zijn we vandaag aan single nummer vier beland van die nieuwe plaat, Palomino. Voor het volledige resultaat moeten we nog geduldig wachten tot 4 november, maar langzaam geven de zussen Klara and Johanna Söderberg steeds meer prijs van hun nieuwste worp. De karakteristieke samenzang gecombineerd met een folky sound lijkt nog altijd het vaste recept te zijn, al sijpelen er langzaamaan wat subtiele veranderingen door. Zo bevatte de tweede single, “Out of My Head”, naast enkele elektronische accenten ook een verrassend strak ritme. Het is een lijn die ze ook doortrekken op hun nieuwe single, “A Feeling That Never Came”.

Na een rustig begin met zuiver een akoestische gitaar en de twee karakteristieke stemmen, krijgen we plots een disco-achtige viool en catchy handgeklap te horen, waarna een strakke beat het overneemt. Geen evidente keuzes voor een First Aid Kit-nummer, iets wat het duo precies ook parten speelt. Zo passen de drums helemaal niet bij het sfeervolle refrein en is de productie ietwat plat. Op die manier is de flow goed zoek en voelt het geheel geforceerd aan, een eigenschap die we liefst nooit hadden gehoord bij de zussen. Zo is “A Feeling That Never Came” een ietwat teleurstellende single van First Aid Kit geworden, waarin sfeer en intimiteit helaas ontbreken. Hopelijk heeft het duo in het geheel van Palomino het evenwicht tussen vernieuwing en traditie wel gevonden.

First Aid Kit staat op 8 februari 2023 in een uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nagasaki Swim - Everything Grows (★★★½): Opgewekte melancholie

Er verschijnen per week honderden albums waarover een recensent hun mening over zou kunnen geven. Soms zien we door de bomen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The GOLDEN DREGS - On Grace & Dignity (★★★★): Kleine plaat vol grote verhalen

Toen The GOLDEN DREGS, het muzikale project van de Brit Benjamin Woods, in 2018 debuut Lafayette op de wereld losliet, ging er…
InstagramLiveRecensies

First Aid Kit @ Ancienne Belgique (AB): Het grenzeloze plezier van livemuziek

Wie vanavond de doortocht van First Aid Kit in Brussel wilde meemaken, moest al enige tijd geleden bij de zaak zijn. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.