Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “A Feeling That Never Came”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De terugkeer van First Aid Kit is met deze eerste grijze herfstdagen nu helemaal een feit. Sinds ze deze zomer op Rock Werchter hun rentrée maakten met een heerlijke set, zijn we vandaag aan single nummer vier beland van die nieuwe plaat, Palomino. Voor het volledige resultaat moeten we nog geduldig wachten tot 4 november, maar langzaam geven de zussen Klara and Johanna Söderberg steeds meer prijs van hun nieuwste worp. De karakteristieke samenzang gecombineerd met een folky sound lijkt nog altijd het vaste recept te zijn, al sijpelen er langzaamaan wat subtiele veranderingen door. Zo bevatte de tweede single, “Out of My Head”, naast enkele elektronische accenten ook een verrassend strak ritme. Het is een lijn die ze ook doortrekken op hun nieuwe single, “A Feeling That Never Came”.

Na een rustig begin met zuiver een akoestische gitaar en de twee karakteristieke stemmen, krijgen we plots een disco-achtige viool en catchy handgeklap te horen, waarna een strakke beat het overneemt. Geen evidente keuzes voor een First Aid Kit-nummer, iets wat het duo precies ook parten speelt. Zo passen de drums helemaal niet bij het sfeervolle refrein en is de productie ietwat plat. Op die manier is de flow goed zoek en voelt het geheel geforceerd aan, een eigenschap die we liefst nooit hadden gehoord bij de zussen. Zo is “A Feeling That Never Came” een ietwat teleurstellende single van First Aid Kit geworden, waarin sfeer en intimiteit helaas ontbreken. Hopelijk heeft het duo in het geheel van Palomino het evenwicht tussen vernieuwing en traditie wel gevonden.

First Aid Kit staat op 8 februari 2023 in een uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux - "The Right Place"

Onder de vleugels van Mayway Records, waar ook bands als The Haunted Youth en DIRK. thuis zijn, bloeit Isaac Roux open. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.