Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caspar Auwerkerken – “In Skies”

© CPU – Leni Sonck

We schrijven Caspar Auwerkerken al een tijdje een mooie toekomst toe, maar het lijkt allemaal een tikkeltje stroever te verlopen dan gedacht. Het begon nochtans veelbelovend, doordat hij al voorprogramma’s mocht verzorgen van onder andere Portland en Admiral Freebee en ook zijn debuutsingle “Hyacinth” uitbracht, maar sindsdien bleef het toch een beetje stil rond de jonge Limburger. Tot nu, want Caspar werkte aan een eerste groter project, tekende bij V2 Records en mag zich sinds kort artist in residence noemen bij zowel Het Depot als de Maastrichtse Muziekgieterij. Geen beter moment om met een tweede single op de proppen te komen.

Het nieuwe “In Skies” is dus het resultaat van maandenlang werken in de studio, en dus mag het geheel er ook zeker zijn. De single komt redelijk rustig en idyllisch op gang, want terwijl we in de verte wat strijkers horen, is het vooral Caspars stem die naar de voorgrond treedt. Geleidelijk aan breekt de track dan open in een iets groter indierockgeheel, inclusief grootse drums en – binnen de perken – overrompelende elektronica. Op die manier heeft Caspar Auwerkerken dus een hoorbare evolutie doorgemaakt, waardoor het geheel ook een pak interessanter wordt om naar te luisteren. Met “In Skies” bewijst de jonge Limburger nog maar eens waarom hij een in de gaten te houden naam is.

Op 22 november staat Caspar Auwerkerken in het Café van Het Depot, gratis en voor niets.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Caspar Auwerkerken - Abloom (★★★½): Biografische bloei

Nu de dagen weer wat korter worden, het avondrood wat vroeger de kop opsteekt en het al eens durft te onweren, komt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Caspar Auwerkerken – “I Tried”

De Hasseltse Caspar Auwerkerken is nog maar 23 en heeft al heel wat stof doen opwaaien in de Belgische muziekwereld. Zo werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.