Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Caspar Auwerkerken – “Hyacinth”

© CPU – Leni Sonck

Caspar Auwerkerken staat intussen al meer dan een jaar op onze radar, maar toch kunnen we het vandaag pas hebben over de debuutsingle van onze ‘Grote Beer van 2021’. Dat betekent daarentegen niet dat de jonge Hasselaar het afgelopen jaar heeft stilgezeten. Zo stond hij bijvoorbeeld in het voorprogramma van Mauro Pawlowski, Portland en Meskerem Mees, en werkte hij in alle stilte aan het samenstellen van een liveband. Caspar trok op die manier niet alleen onze aandacht, maar ook die van producer Orson Wouters (oftewel Transistorcake). Samen doken ze de studio in, met debuutsingle “Hyacinth” als eindresultaat.

Live mochten we al enkele keren kennismaken met het nummer, maar ook op plaat weet het ons moeiteloos te overtuigen. Zo weet Caspar ons vanaf de eerste seconden mee te slepen richting een bevroren meer in het midden van een of ander bos. Met een akoestische gitaar en een stem die knipoogt naar Tamino en Thom Yorke, houdt hij ons zo goed als meteen in zijn greep. Eenmaal het eerste refrein aanbreekt, zijn we helemaal verkocht. “Hyacinth” bloeit traag maar gestaag wondermooi open, waardoor het ernaar uitziet dat Caspar Auwerkerken alle hoge verwachtingen weet te bevestigen. Betoverend mooi, die debuutsingle, die ons nu al doet uitkijken naar meer.

Op zaterdag 5 maart speelt Caspar Auwerkerken op ons Dansende Beren Feest in BarBroos te Gent. Later dit jaar volgt een debuut-ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Caspar Auwerkerken - Abloom (★★★½): Biografische bloei

Nu de dagen weer wat korter worden, het avondrood wat vroeger de kop opsteekt en het al eens durft te onweren, komt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Caspar Auwerkerken – “I Tried”

De Hasseltse Caspar Auwerkerken is nog maar 23 en heeft al heel wat stof doen opwaaien in de Belgische muziekwereld. Zo werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.