Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Caspar Auwerkerken – “Hyacinth”

© CPU – Leni Sonck

Caspar Auwerkerken staat intussen al meer dan een jaar op onze radar, maar toch kunnen we het vandaag pas hebben over de debuutsingle van onze ‘Grote Beer van 2021’. Dat betekent daarentegen niet dat de jonge Hasselaar het afgelopen jaar heeft stilgezeten. Zo stond hij bijvoorbeeld in het voorprogramma van Mauro Pawlowski, Portland en Meskerem Mees, en werkte hij in alle stilte aan het samenstellen van een liveband. Caspar trok op die manier niet alleen onze aandacht, maar ook die van producer Orson Wouters (oftewel Transistorcake). Samen doken ze de studio in, met debuutsingle “Hyacinth” als eindresultaat.

Live mochten we al enkele keren kennismaken met het nummer, maar ook op plaat weet het ons moeiteloos te overtuigen. Zo weet Caspar ons vanaf de eerste seconden mee te slepen richting een bevroren meer in het midden van een of ander bos. Met een akoestische gitaar en een stem die knipoogt naar Tamino en Thom Yorke, houdt hij ons zo goed als meteen in zijn greep. Eenmaal het eerste refrein aanbreekt, zijn we helemaal verkocht. “Hyacinth” bloeit traag maar gestaag wondermooi open, waardoor het ernaar uitziet dat Caspar Auwerkerken alle hoge verwachtingen weet te bevestigen. Betoverend mooi, die debuutsingle, die ons nu al doet uitkijken naar meer.

Op zaterdag 5 maart speelt Caspar Auwerkerken op ons Dansende Beren Feest in BarBroos te Gent. Later dit jaar volgt een debuut-ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1410 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren organiseert achtste DB Feest met BLUAI, Caspar Auwerkerken en Anthea!

Het jaar loopt stilletjes aan op z’n einde en dat betekent dat de feesten voor de deur staan. Naast Kerstmis en Nieuwjaar…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2021: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
InstagramLiveRecensies

Portland @ Het Depot: Leve de vrijheid!

Aanstaande maandag is het exact twee jaar geleden dat Portland zijn debuutplaat Your Colours Will Stain uitbracht. Toch was het pas gisterenavond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.