Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Complete Mountain Almanac – “May”

© Olof Grind

Ongeveer vijftien jaar geleden kwamen de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord en de Amerikaanse poëet en danseres Jessica Dessner elkaar tegen en een vriendschap was geboren. Dat die laatste naam misschien bekend in de oren klinkt, is niet verbazend, ze is namelijk de zus van Aaron en Bryce Dessner van The National. Een tijdje geleden kwamen Karijord en de drie leden van de familie Dessner samen om een nieuw, muzikaal project, Complete Mountain Almanac, te beginnen. Het viertal heeft sindsdien niet stilgezeten, want binnenkort mogen we al een eerste album verwachten dat uit twaalf nummers, elk genoemd naar een maand, bestaat. Uit dat zelfgetitelde debuutalbum krijgen we nu al een eerste, redelijk emotionele single te horen.

“May” opent met verschillende zachte gitaren die ons een beetje doen denken aan de sound van componist Ennio Morricone. Dat gevoel vervaagt van zodra Karijord begint te zingen en die gitaren een eerder subtiele begeleiding vormen voor het nummer. De hoofdboodschap van deze single is hoop, een onderwerp dat past bij de situatie van Rebekka Karijord. Oorspronkelijk ging het twaalfdelige project een representatie zijn van klimaatverandering doorheen alle maanden, totdat de zangeres de diagnose van kanker kreeg. Uiteindelijk werd dit de inspiratie voor de tekst van het album, en dus ook voor “May”. Dat het onderwerp de Noorse nauw aan het hart ligt, weet ze over te brengen door haar breekbare stem. Een mooi, maar fragiel lied, dat is “May”.

Complete Mountain Almanac verschijnt op 27 januari.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.