Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daan – “High”

© CPU – Katrin Peeters

Daan Stuyven is vandaag de dag helemaal terug van weggeweest. Zo maakte hij enkele weken geleden zijn comeback met het instrumentale “Western“, een nummer dat later ook de eerste single van het nieuwe The Ride bleek te zijn. Dat dat album nog dit jaar verschijnt, heeft natuurlijk ook een reden. Daan is namelijk net terug van Spanje, waar hij deel uitmaakte van de opnames van het nieuwe seizoen van het VTM-programma Liefde Voor Muziek. Die reeks zal in het voorjaar van 2023 worden uitgezonden, en dus is nu een ideaal moment voor een volgend voorsmaakje van zijn eigen plaat. Dat komt er in de vorm van “High”.

Deze nieuwste creatie is voor alle duidelijkheid dus geen instrumentaal nummer, al is het wel de instrumentatie die het meest opvalt. Zo hangt “High” aan elkaar met een “Swedish Designer Drugs“-achtige elektronicalijn, maar is het Daans stem die er een hedendaagse draai aan geeft. Toch hebben we, vooral in de refreinen, het gevoel dat de man iets te veel op veilig speelt. We krijgen bijvoorbeeld permanent het gevoel dat we wachten op een ontploffing die er niet komt, waardoor “High” eigenlijk gewoon wat voortkabbelt. Ondanks dat Daan echter wel experimenteert met nieuwe elementen, kan hij ons toch niet overtuigen, gezien dit gewoon een erg vreemde en ietwat slechte single is. Misschien dat het nummer beter past binnen de grenzen van het album.

The Ride verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Tura nodigt uit @ Sportpaleis: Kroon op het werk van De Keizer

Een monument. Een legende. Will Tura heeft tijdens zijn carrière heel wat bijnamen gekregen, maar ‘De Keizer Van Het Vlaamse Lied’ dekt…
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.