Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daan – “High”

© CPU – Katrin Peeters

Daan Stuyven is vandaag de dag helemaal terug van weggeweest. Zo maakte hij enkele weken geleden zijn comeback met het instrumentale “Western“, een nummer dat later ook de eerste single van het nieuwe The Ride bleek te zijn. Dat dat album nog dit jaar verschijnt, heeft natuurlijk ook een reden. Daan is namelijk net terug van Spanje, waar hij deel uitmaakte van de opnames van het nieuwe seizoen van het VTM-programma Liefde Voor Muziek. Die reeks zal in het voorjaar van 2023 worden uitgezonden, en dus is nu een ideaal moment voor een volgend voorsmaakje van zijn eigen plaat. Dat komt er in de vorm van “High”.

Deze nieuwste creatie is voor alle duidelijkheid dus geen instrumentaal nummer, al is het wel de instrumentatie die het meest opvalt. Zo hangt “High” aan elkaar met een “Swedish Designer Drugs“-achtige elektronicalijn, maar is het Daans stem die er een hedendaagse draai aan geeft. Toch hebben we, vooral in de refreinen, het gevoel dat de man iets te veel op veilig speelt. We krijgen bijvoorbeeld permanent het gevoel dat we wachten op een ontploffing die er niet komt, waardoor “High” eigenlijk gewoon wat voortkabbelt. Ondanks dat Daan echter wel experimenteert met nieuwe elementen, kan hij ons toch niet overtuigen, gezien dit gewoon een erg vreemde en ietwat slechte single is. Misschien dat het nummer beter past binnen de grenzen van het album.

The Ride verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2023 (Festivaldag 2): Voor ieder wat wils

Van de tweede en laatste dag van Gladiolen, wisten we niet meteen wat te verwachten. Op de line-up stonden namen die niet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock onthult GOOSE, Selah Sue, Daan en vijf anderen

In Stekene wordt traditioneel het festivalseizoen afgesloten op het eerste septemberweekend, want Crammerock lijkt elk jaar de festivalzomer met hun line-up perfect…
InstagramLiveRecensies

DAAN @ VIERNULVIER (Concertzaal): 'The Ride' van je leven

Het afgelopen jaar is druk geweest voor Daan Stuyven. In november bracht hij zijn nieuwe album The Ride uit, maar de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.