Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daan – “Western”

© CPU – Katrin Peeters

Als er één artiest is die behoort tot het vaste meubilair van het Belgische muzieklandschap, dan is dat ongetwijfeld Daan Stuyven. De man stak eind jaren tachtig al zijn neus aan het venster met Citizen Kane, stampte later samen met Rudy Trouvé (ex-dEUS) Dead Man Ray uit de grond én heeft al tientallen hitjes vergaard met zijn soloproject Daan. Onder die laatste naam bracht de man ondertussen al negen studioalbums uit, al is het alweer van 2016 geleden dat het laatste in die reeks verscheen. Ondertussen werd Dead Man Ray weliswaar nieuw leven ingeblazen, maar er veranderde ook veel op persoonlijk vlak voor Stuyven. Zo verruilde hij de Ardennen voor de Brusselse rand, wat hem naar eigen zeggen veel rustiger maakte. En een gelukkige Daan betekent natuurlijk ook nieuwe muziek, want zo verschijnt later dit jaar The Ride. Een eerste voorsmaakje krijgen we vandaag al, in de vorm van “Western”.

De nieuwste creatie van Daan mag er in elk geval meteen zijn, want met bijna vijf minuten op de klok lijkt “Western” geen hapklare brok. Wat weliswaar meteen opvalt, is dat het om een instrumentaal nummer gaat, dat zijn tijd nodig heeft om zich te ontplooien. Deze single maakt zijn titel dan ook waar, want dankzij een banjo en wat begeleidende elektronica waan je je meteen in het Wilde Westen. De track bloeit dan dreigend open, doordat de instrumentatie alsmaar sneller gaat klinken en er een bluesy gitaar bij komt kijken. Een orgel zorgt dan voor een breekpunt, waarna het geheel op een haast Muse-achtige wijze terug losbreekt. Dat “Western” een instrumentaal nummer is, lijkt dus net de sterkte te zijn. Heel sfeervol dus, de comeback van Daan, die ons benieuwd maakt naar de richting die de man nu uitgaat.

The Ride verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1629 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

DAAN - The Ride (★★★): Eén Daan, vele gezichten

Dat Daan Stuyven een artiest is die moeilijk stil kan zitten, is algemeen geweten. De man achter groepen als Citizen Kane, Running…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daan - "High"

Daan Stuyven is vandaag de dag helemaal terug van weggeweest. Zo maakte hij enkele weken geleden zijn comeback met het instrumentale “Western“,…
AlbumsRecensies

Mattiel - Georgia Gothic (★★★½): Duivels divers

De uit Atlanta afkomstige singer-songwriter Mattiel Brown laat samen met haar goede vriend en producer Jonah Swilley al enkele jaren bijzonder fijne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.