Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arctic Monkeys – “I Ain’t Quite Where I Think I Am”

© CPU – Cédric Depraetere

Er zijn weinig bands die de wereld kunnen doen stoppen met draaien, zonder echt iets te doen. Alex Turner en zijn Arctic Monkeys slaagden er afgelopen zomer wel in, toen de band zonder nieuw materiaal nog eens op tour trok. Nu ja, de eerstvolgende show na de headlineset op Pukkelpop, dook er dan toch een nieuw streepje muziek op in de setlist. Het werd meteen ook een introductie aan het nieuwe album The Car, dat eind deze week verschijnt. Uit dat album werden de afgelopen weken al “There’d Better Be a Mirrorball” en “Body Paint” officieel uitgebracht, maar nu verschijnt dus ook “I Ain’t Quite Where I Think I Am”, dat afgelopen zomer al live werd gespeeld.

We hebben voorlopig het raden naar hoe The Car in z’n geheel zal klinken, maar uit de drie singles kunnen we wel al afleiden dat de Britten, binnen hun nieuwe laidback-sound, toch wat proberen te experimenteren. Op hun nieuwste creatie gaat het er namelijk redelijk groovy aan toe dankzij het funky gitaartje dat de hoofdrol speelt. Turner is dan weer zijn coole zelve, waardoor “I Ain’t Quite Where I Think I Am” opnieuw een sterk nummer werd. Af en toe bloeit de single wat grootser open dankzij een achtergrondkoortje en strijkers, waardoor Arctic Monkeys opnieuw voor een ontdekkingsreisje zorgt. Zeer degelijk dus.

Dat het viertal niet meer dezelfde band als tien jaar geleden is, is bij deze dus ook definitief een feit. Daar zullen sommige fans best teleurgesteld door kunnen zijn, maar het moet gewoon gezegd dat de richting die Arctic Monkeys nu is ingeslagen hen ook goed af gaat. En wat de band binnen dit genre doet, doet ze gewoon goed. Ook vandaag.

The Car verschijnt op 21 oktober. Op 5 en 6 mei stelt de band die plaat voor in een uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome. Een paar weken later sluit Arctic Monkeys Rock Werchter 2023 af.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1962 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "Night Gym"

De trein van Meltheads blijft meedogenloos doordenderen. Een trein die bovendien eindstationloos lijkt en bestuurd wordt door vier Antwerpse kompanen die al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Miles Kane - "Time Of Your Life", "See You On The Water" & "My Death"

Miles Kane is momenteel onmogelijk weg te denken uit het muzieklandschap. Hij bracht eerder dit jaar nog zijn vijfde album One Man…
InstagramLiveRecensies

Arctic Monkeys @ Rock Werchter 2023: Heroverwinning

Vorig jaar bleven veel fans met een hongertje zitten nadat Arctic Monkeys op Pukkelpop speelde. Ze beschuldigden de Britse band ervan dronken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.