Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. – “Delilah (pull me out of this)”

© CPU – Leni Sonck

Als we iemand zouden moeten bekronen met de titel ‘revelatie van 2022’, dan komt Fred again.. zeker in aanmerking. Sinds de jonge Brit uit de schaduw trad, speelt hij zich overal waar hij komt in de schijnwerpers. Dat hij dan ook werd bekroond tot een van de beste acts van afgelopen festivalzomer, konden ook wij aan den lijve ondervinden op Pukkelpop. Het was overigens door al die shows dat zijn derde album Actual Life 3 enkele weken moest worden uitgesteld, maar dat compenseert de man nu door tal van singles uit te brengen. Zo ontpopten “Danielle (smile on my face)” en “Kammy (like i do)” zich al tot hitjes, en lijkt ook deze nieuwe “Delilah (pull me out of this)” een zekerheidje in de setlist te worden.

De stemsample waar Fred op “Danielle (pull me out of this)” mee aan de slag ging, is er eentje uit “Lost Keys” van Delilah Montagu. Op zich al een mooie naam, en dat het nummer ook gecoproducet werd door Four Tet en Skrillex, maakt het plaatje compleet. Zo werd deze creatie een uptempo track, die het onmogelijk maakt om stil te staan. De bassen laten je trommelvliezen trillen en het geheel heeft een soort hypnotiserend effect. Het ziet er dan ook naar uit dat “Delilah (pull me out of this)” voor de rest van de dag in je hoofd zal zitten, maar ook voor een gigantische energie-explosie zal zorgen tijdens concerten. Fred again.. doet het met andere woorden opnieuw, en dus het zou ons niet verbazen als de man dankzij deze single nóg meer fans vergaart.

Actual Life 3 verschijnt op 28 oktober. Op 1 december staat Fred again.. in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1755 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Skrillex & Four Tet - "Baby again.."

Als we het hebben over dé rijzende ster van de afgelopen maanden binnen het muzieklandschap, dan zou Fred again.. ongetwijfeld tussen de…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.