Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. – “Kammy (like i do)”

© CPU – Leni Sonck

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar eind deze maand brengt Fred again.. dan éindelijk Actual Life 3 uit. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het derde hoofdstuk uit Fred Gibsons muzikale dagboek deze zomer al verscheen. Echter gooiden productionele problemen toen helaas roet in het eten, waardoor de opvolger van Actual Life en Actual Life 2 zowel in juli als in augustus niet de wereld uitgebracht kon worden. Spijtig, maar gelukkig doet de Brit zijn stinkende best om het goed te maken door ons te verwennen met wat singles van die nieuwe plaat. Met “Danielle (smile on my face)” en “Bleu (better with time)” gaf hij ons al voldoende reden om niet boos te zijn om die productionele obstakels. Vandaag poogt hij ons nog een reden te geven met “Kammy (like i do)”.

Door die vorige twee singles hadden wij stiekem al het vermoeden dat Actual Life 3 een steengoed album zou gaan worden, maar de nieuwste van Fred again.. maakt dit vermoeden alleen maar sterker. Op “Kammy (like i do)” zijn het de vocals van de Engelse singer-songwriter Kamille (bekend van haar bijdragen aan Dua Lipa’s Future Nostalgia en samenwerkingen met Little Mix) die centraal staan. Het is onmogelijk om niet gehypnotiseerd te raken van haar repetitieve ‘dem can’t love you like I do’ in combinatie met Freds duistere beats. Het lied bouwt niet op naar een groot, explosief en euforisch einde zoals “Danielle (smile on my face)” dat deed, maar desondanks vinden we het vrij moeilijk om stil te blijven zitten gedurende de vier minuten die “Kammy (like i do)” duurt. Met deze nieuwste geeft Fred again.. ons absoluut nóg een reden om ons te verheugen op Actual Life 3.

Het nieuwe album van Fred again.. verschijnt op 28 oktober. Op 1 december staat de Engelsman in de Ancienne Belgique in Brussel ,maar dit is inmiddels hopeloos uitverkocht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

250 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
LiveRecensies

Fred again.. @ ING Arena: De hype ontgroeid

Een fenomeen. Er zijn weinig woorden meer geschikt om Fred again.. te omschrijven. Een dik jaar geleden nog voor een paar honderd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Romy - Mid Air (★★★★): Alle kleuren van de regenboog

We zullen eens beginnen met een straf statement: The xx heeft ons jarenlang voorgelogen. Nadat het drietal in 2017 het nogal matige I…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. & Obongjayar – “adore u"

Weinig artiesten in het elektronische genre wisten de voorbije jaren zo hard hun vingerafdrukken achter te laten op de culturele tijdgeest als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.