Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle NIKAS – “Millipede”

© Lee Butterworth

De naam NIKAS zal naar alle waarschijnlijkheid nog geen belletje doen rinkelen. Hoewel songwriter Nikas Goossens in het verleden reeds z’n strepen verdiende binnen de formatie Geppetto & The Whales, gaat hij nu solo verder onder zijn eigen naam. Er zit al een volledig album in de pijplijn en dat zal hij op 2 december 2022 de ether insturen. Anything verschijnt op het jonge Leuvense DIY-label Pret Records, een leuk label die lijkt genoemd te zijn naar de groente. Afgaande op de eerste single “Millipede” kunnen we ons verwachten aan een frisse plaat, die bol staat van de dromerige en gezellige indiepopliedjes. Ideaal om tijdens koude winteravonden onder een warm dekentje van te genieten.

Debuutsingle “Millipede” werd geschreven nadat NIKAS een kleine medische ingreep had ondergaan en de dromerige melodieën op z’n gsm inzong. De tekst dateert van het einde van Geppetto & The Whales en gaat over een stukgelopen vriendschap, en of deze ooit opnieuw nog goed zou komen. Het werkte helend voor Goossens, en zo klinkt het ook. De zeemzoete klanken liggen makkelijk in het oor, en doen vooral dankzij de lead guitar bij momenten denken aan het tragere werk van Mac DeMarco. Samen met de andere instrumentatie klopt het plaatje volledig. NIKAS komt zo meteen heel erg sterk naar voor en legt de lat voor het album hoog. Wij zijn alvast benieuwd naar wat nog komen zal!

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos - "Follow You Down"

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geppetto & The Whales - “Orion”

Geppetto & The Whales is momenteel bezig aan hun vierde album, na People of Galicove, Heads of Woe, en recent, in 2019…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Record Store Day 2019: RSD volgens artiesten & muziekindustrie

Overmorgen is het Record Store Day en wij zijn lang niet de enigen die daar enthousiast over zijn. Bij verschillende artiesten, platenzaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.