Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queen – “Face It Alone”

© CPU – Cédric Depraetere

Brian May was ons al een tijdje aan het teasen, maar vandaag is het dan eindelijk zo ver. We krijgen namelijk voor het eerst sinds 2014 een Queen-nummer met daarop zang van Freddie Mercury. Helaas is het meer dan waarschijnlijk ook de laatste keer dat zo’n nummer wordt ontdekt. Ondanks dat de legendarische frontman inmiddels al dertig jaar van ons heengegaan is, leeft zijn muziek nog altijd verder. In 2018 kreeg de relevantie van de band zelfs een flinke opflakkering door de release van de film Bohemian Rhapsody.

“Face It Alone” opent met een dramatische en ietwat onheilspellende intro, die wat doet denken aan bijvoorbeeld “The Show Must Go On”. Even later komt ook de stem van Freddie Mercury daarbij en die is natuurlijk bovennatuurlijk. Helaas wordt het een beetje platter bij het voorrefrein, waarna het refrein ons weer volledig inneemt. Queen zou natuurlijk Queen niet zijn mochten we geen ferme solo van Brian May krijgen en ook die doet ons terug verlangen naar een tijd die al lang vervlogen is. Toch moet gezegd worden dat “Face It Alone” bijlange na niet zo spannend is als de liedjes uit de gloriejaren en dat komt mede doordat een echt hoogtepunt uitblijft. Queen heeft zeker al betere nummers gemaakt, dat wel, maar een middelmatig Queen-nummer, is nog altijd beter dan heel wat artiesten hun beste nummer.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

183 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts - "Fallin' With Me"

Britse glamrock zoals Queen het tijdens de vorige eeuw kon, maar dan in het heden, dat is een goede omschrijving van The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.