Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “a new moral low ground”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met nog tien dagen te gaan tot de release van het nieuwste album the classic symptoms of a broken spirit geeft Architects nog een laatste voorproefje met de nieuwste single “a new moral low ground“. Het nummer is, na “deep fake“, “tear gas” en “when we were young“, de vierde single die is uitgebracht ter promotie van hun nieuwe plaat, dat op 21 oktober verschijnt. Waar op eerdere werken zoals Holy Hell en All Our Gods Have Abandoned Us vaak het rauwe randje opgezocht werd, gaat de band de laatste jaren steeds vaker de meer toegankelijke kant op door middel van industriële en elektronische invloeden.

Ook bij het nieuwste nummer wordt deze trend niet verbroken. De song opent kalm met een rustig synthesizerlijntje en zuivere vocalen om vervolgens als een muur van geluid op je af te komen, een trucje dat de band al jaren gebruikt. De single is doordrenkt met melodieuze deuntjes, catchy refreinen en wervelwinden van gitaargeluiden. Halverwege krijg je een breakdown voor je kiezen die langzaam verandert in een uitmuntende gitaarsolo, om als klap op de vuurpijl nogmaals het refrein op volle kracht af te laten gaan. De Britse metalcoreformatie uit Brighton is al jaren vaste gast in de top van de metalcorescene en ook met “a new moral low ground“ als nieuwste toevoeging aan hun uitpuilende arsenaal van nummers laten ze horen dat ze deze status meer dan waard zijn.

Het tiende studio-album the classic symptoms of a broken spirit ligt vanaf 21 oktober in de schappen. De mensen die het nieuwe werk van de band live willen bewonderen, kunnen op zondag 15 januari 2023 terecht in de MAINSTAGE Brabanthallen in Den Bosch waar ze het festival Headbangers Parade headlinen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog veel meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Falling in Reverse – “Watch the World Burn”

Al jaren maken de mannen stevige (rap) metal, maar Falling in Reverse ging niet onder zijn huidige naam van start. De groep…
LiveRecensies

For I Am King @ Gebouw T: Een avond vol snoeiharde gitaren

For I Am King, de koning van de Nederlandse deathcore-scene. Dat veel mensen deze band niet kennen is eigenlijk een doodzonde, al…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Disturbed, Hatebreed, Hollywood Vampires, Billy Talent en meer op Graspop Metal Meeting 2023

Kerst komt vroeg dit jaar voor iedereen die Graspop Metal Meeting een warm hart toedraagt. Vandaag pakt de organisatie immers uit met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.