Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “tear gas”

© CPU – Matthias Engels

Architects is duidelijk in een productieve fase. Amper anderhalf jaar na For Those That Wish to Exist, komt de band uit Brighton alweer met een nieuw album. De Britten hebben de laatste jaren een grondig muzikale transformatie doorgemaakt en hebben zich daarbij toegespitst op de meer toegankelijke zware gitaren zoals eerder Linkin Park en Bring Me The Horizon ook deden. Het succes spreekt voor zich en omdat je het ijzer moet blijven smeden als het warm is komt op 21 oktober hun tiende plaat genaamd the classic symptoms of a broken spirit uit. Een glimp van het nieuwe hoofdstuk krijgen we vandaag in de vorm van “tear gas”.

Architects lijkt voor de intro goed geluisterd te hebben naar Rammstein. Puntige riffs en elektronische toetsen zetten je namelijk vrijwel meteen aan het headbangen, maar echt imponeren doet de band even later vanaf de eerste strofe. Met veel power zingt Sam Carter daar namelijk de longen uit zijn lijf en toont hij nog maar eens zijn vocale veelzijdigheid in volle glorie. Instrumentaal zit het op “tear gas” ook uiterst strak in elkaar met veel kleine twisten die het nummer daardoor nog net iets leuker maken. Bombast schuwt het vijftal zeker niet af en omarmt het net in volle glorie in het refrein. Architects weet waarmee ze bezig zijn met een strak geregisseerde single!

the classic symptoms of a broken spirit verschijnt op 21 oktober. Op zondag 15 januari 2023 zijn ze headliners van Headbangers Parade in het Nederlandse Den Bosch. Op een concert op Belgische bodem moeten we ons nog even gedulden.

Facebook / Instagram / Twitter / Website /

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1983 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
InstagramLiveRecensies

Architects @ Lotto Arena: Overvloed aan toegankelijkheid

Architects in de Lotto Arena, dat is al even geleden. In 2019 was de Antwerpse poptempel voor het laatst het decor van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Seeing Red"

Na lang teasen is Architects dan eindelijk terug met nieuw werk. De groep heeft zich in de jaren tien opgewerkt tot ware…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.