Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani – “In All This Heavy Blue” (feat. Colin Stetson)

De Poolse pianist en componist Hania Rani bouwt lustig verder aan haar carrière. Nadat ze in 2020 met Home een mooi album uitbracht, maakte ze dit jaar muziek voor de documentaire Venice: Infinitely Avant-Garde. Hiermee wist ze telkens nog een breder publiek voor zich te winnen. Nu lost de Poolse een nummer met jazzmuzikant en saxofonist Colin Stetson. Deze Amerikaan was net voor de start van de pandemie onder meer nog te gast bij het Wilde Westen in Kortrijk. “In All This Heavy Blue” maakt deel uit van de compilatie Duet Layers door het neoklassieke label 7K.

Het is een samenwerking die meteen onze nieuwsgierigheid wekt, omdat het met deze twee muzikanten toch verschillende kanten kan opgaan. En het resultaat wist ons te verbazen. “In All This Heavy Blue” klinkt zweverig en start rustig met een duidelijk evenwicht tussen piano en saxofoon. Naarmate de sfeer grimmiger wordt, slurpen de weelderige saxofoonklanken van Stetson het grosso van de aandacht op. We ervaren het als een tocht die wat op en neer gaat zonder een echte climax. Naarmate we de single meer beluisteren, letten we beter op de mooie, subtiele klanken die de piano voortbrengt en bijbrengt in het geheel. Aan ieder die eens goed wil wegdromen, raden we aan dit nummer op repeat te zetten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

VIDEODROOM 2023: Colin Stetson @ VIERNULVIER: Omvergeblazen

Film Fest Gent en zijn muzikale luik VIDEODROOM zijn bijna voorbij. We zagen Wiegedood, Whispering Sons, Claire Rousay en Eiko Ishibashi elk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Melanie De Biasio - Il Viaggio (★★★★½): Verpletterende koortsdroom

Wanneer Melanie De Biasio een nieuw teken van muzikaal leven geeft, schuiven wij naar het puntje van onze stoel. Sinds de Waalse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani – "The Boat"

Steeds vaker zien we de naam Hania Rani opduiken. De Poolse pianiste en componiste produceert in stroomversnelling songs. Eerder dit jaar betoverde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.