Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. – “Bleu (better with time)”

© CPU – Leni Sonck

Overal waar Fred Gibson het afgelopen jaar kwam, liet hij geen spaander heel van de zaal. Sterker nog, op elk festival waar hij speelde, schopte hij het tot bovenaan het lijstje van beste acts van het weekend. Dat Fred again.. dé revelatie van het jaar is, lijkt dus een understatement. De Britse producer zal daar binnenkort nog een schepje bovenop te doen, want met Actual Life 3 heeft hij een gloednieuwe plaat af. Daaruit kregen we vorige week nog maar het sterke “Danielle (smile on my face)” te horen, maar die krijgt dus nu al zijn opvolger. De ticketverkoop van zijn nieuwe tour zal daardoor ongetwijfeld nog een extra boostje krijgen.

Zoals altijd gebruikt Fred ook voor zijn nieuwste creatie een sample uit het dagelijkse leven. Vandaag komt die uit “You’re Mines Still” van de Amerikaanse rapper BLEU, al lijkt deze “Bleu (better with time)” in de verste verte niet meer op het origineel. Zo is het vooral een euforische danssfeer die de kroon spant op deze nieuwste single van de Brit. ‘Just know that it get better with time’ kruipt bijvoorbeeld al snel in je hoofd, terwijl de beats je richting dansvloer trekken. Echt hele grootse ontploffingen kent het nummer daarentegen niet, maar stilstaan blijkt toch onmogelijk. Het ziet er dus met andere woorden naar uit dat Fred again.. ook na de zomer ons nog zal laten dansen.

Actual Life 3 verschijnt hopelijk dan echt op 28 oktober. Op 1 december staat Fred again.. in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1764 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Skrillex & Four Tet - "Baby again.."

Als we het hebben over dé rijzende ster van de afgelopen maanden binnen het muzieklandschap, dan zou Fred again.. ongetwijfeld tussen de…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.