Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LCD Soundsystem – “new body rhumba”

© CPU – Ymke Dirikx

Dansmuziek saai? Dan ben je duidelijk LCD Soundsystem uit het oog verloren (of je moet ze nog leren kennen). Door hun comeback in 2015 werd de band uit Brooklyn door heel wat festivals prompt weggezet als headliner, een wat vergiftigd geschenk voor een band die normaal gezien in middelgrote zalen speelde. Voor een stormloop op tickets zorgde hun rentree niet, denk maar aan de redelijk lege weide tijdens hun concert op Pukkelpop in 2016. Gelukkig is de groep rond James Murphy niet het type band dat daarmee inzit en blijven ze gewoon hun eigenzinnige zelf. Het beste bewijs daarvan? American Dream in 2017, waarvoor ze zelfs voor een Grammy genomineerd werden. De laatste tijd is LCD Soundsystem weer wat actiever geworden met een aantal concertresidenties, maar wat nieuwe muziek betreft, hielden ze het redelijk stil. Voor de nieuwe Netflix-film White Noise van Noah Baumbach maken ze echter nu een uitzondering en doken ze de studio in met “new body rhumba” als resultaat.

Alsof ze nooit zijn weggeweest, zo voelt de nieuwe “new body rhumba” aan. De speelsheid van in hun beginjaren zijn ze dan ook nog lang niet kwijtgespeeld en dat werkt klaarblijkelijk aanstekelijk. In zeven minuten en drieëntwintig seconden komt er geen seconde verveling op en blijven we steeds weer nieuwe accenten ontdekken. Het sextet bouwt ook heel langzaam en sluw op zonder dat we het echt doorhebben, om op het einde met een tour de force nog eens alles uit de kast te halen. De dynamiek en het live-gevoel maken “new body rhumba” helemaal af, en dan hebben we het nog niet eens over de immers intrigerende performance van James Murphy gehad. Je leest het, LCD Soundsystem is verre van versleten en nog helemaal intact!

Of we binnenkort een nieuw album of een concert in België mogen verwachten is nog maar de vraag, maar met “new body rhumba” tonen ze wel dat ze nog steeds aardig op dreef zijn.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1772 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PELICAN DEALER - "White Noise"

Dat ze binnen tien dagen mogen debuteren voor een uitverkochte Ancienne Belgique samen met XINK, dat ontdekten we al. Hoe PELICAN DEALER…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Cherry Flavored Stomach Ache"

Muzikale families zijn geen uitzondering, maar dat drie zussen samen een band beginnen en het langer dan een album volhouden, is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.