Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Låpsley – “Smoke and Fire”

Holly Lapsley Fletcher maakt ondertussen al een kleine tien jaar muziek onder haar artiestennaam Låpsley, maar wordt tot op vandaag nog in één adem genoemd met haar grote doorbraakhit “Hurt Me“. Dat is op zich niet zo erg, maar gezien het nummer al uit 2015 dateert, zou je misschien een opvolghitje verwachten. Nieuwe muziek verscheen er inderdaad, met in 2020 nog het album Through Water, met daarop het ietwat bekendere “Speaking of the End“. Nu kijkt de Britse toch vooral hoopvol richting volgend jaar. Dan ligt met Cautionary Tales of Youth namelijk een derde album in de winkelrekken, waaruit we dankzij “32 Floors” en “Dial Two Seven” al voorzichtig kennis mochten maken.

Ook het nieuwe “Smoke and Fire” zal deel uitmaken van de tracklist en dit is zeker een leuke toevoeging. Het nummer brengt je namelijk meteen in de sfeer door de ietwat donkere beats en synths, waardoor Låpsley haar lichte stem kan gebruiken als lichtje in de duisternis. De single is in dat opzicht dus niet meteen een grote knaller, maar ontplooit zich wel mooi binnen de perken van wat de zangeres wil bereiken: een dromerig elektropopliedje. Verwacht dus geen meezingbare refreinen of catchy popmuziek, maar laat je eerder onderdompelen in een bad van mysterie en ietwat zoete elektronica. Niet echt superspeciaal dus, maar wel leuk om de dag mee door te komen, die nieuwe van Låpsley.

Cautionary Tales of Youth verschijnt op 20 januari 2023.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2200 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Låpsley - Cautionary Tales of Youth (★★★★): De jeugd van tegenwoordig

Op haar negentiende bracht Holly Lapsley Fletcher haar debuutalbum Long Way Home uit. Een jaar voordien groeide haar single “Hurt Me” uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ODESZA - The Last Goodbye (★★★½): Dansbare melancholie in de club

Odessa is een naam die de afgelopen maanden wel vaker voorbijkwam op het nieuws, maar helaas niet op de manier waarop het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Låpsley - "32 Floors"

De Britse Holly Lapsley Fletcher, of kortweg Låpsley, vastpinnen op één specifiek genre of stijl is niet de meest gemakkelijke opgave. Ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.