Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “Turning Onto You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Zweedse zusjes Klara en Johanna Söderberg staan na al die jaren nog steeds bekend als eerste hulpmiddel bij gebroken harten en buien vol melancholie. Met hun sfeervolle folk die zich nestelt onder een warm dekentje van Americana, weten de dames al geruime tijd heel wat zieltjes in te palmen. Dat het duo dankzij sterke optredens zoals dat van de voorbije zomer op Rock Werchter en sterke singles, zoals het in augustus verschenen  “Out of My Head”, hun schare fans steeds verder weet uit te breiden is dan ook meer dan terecht. Er gaat een soort warmte uit van de muziek van First Aid Kit die we in tijden van ellende en een energiecrisis maar al te goed kunnen gebruiken. In november krijgen we met Palomino het vijfde album van de zussen, maar voorlopig houden we het nog bij een derde single in de vorm van ‘’Turning Onto You’’ om ons aan op te warmen.

Het nummer voelt meteen aan als het soort herkenbare folk waar First Aid Kit in grossiert. Een zachte, akoestische gitaar die al snel vergezeld wordt door een lieflijk baslijntje, om daarna uit te monden in de harmonieuze samenzang van de zusjes Söderberg. Er zit, zoals wel vaker het geval is bij het duo, een lichte zweem van Fleetwood Mac in het nummer, maar de eigenheid van de twee neemt gelukkig nog steeds het voortouw. De bitterzoete tekst die draait rond het hunkeren naar een geliefde die misschien niet hetzelfde voelt is sterk, maar het is de sterke instrumentatie en het doorleefde engelengezang van de Söderbergs die het meest indruk weet te maken. Het is het soort nummer dat we al vaker gehoord hebben van First Aid Kit, maar de aanstekelijkheid ervan zorgt dat het geen moment inwisselbaar gaat klinken.

Met ‘’Turning Onto You’’ doet First Aid Kit ons in elk geval het beste vermoeden voor langspeler Palomino dat op 4 november beschikbaar is als een warm muzikaal fleece dekentje voor de kille winter. Wie het duo live wil zien zal nog even moeten wachten, want op 8 februari staan de zussen in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

M. Ward – supernatural thing (★★★): Ronddwalen in een andere wereld

Het is ondertussen drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter M. Ward twee albums uitbracht. Een daarvan was Migration Stories, waarin hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M. Ward – “too young to die” (feat. First Aid Kit)

Nu de zomerse temperaturen werden ingeruild voor een verfrissende regenbui, bracht M. Ward de perfecte single uit om dit weer te trotseren….
InstagramLiveRecensies

First Aid Kit @ Ancienne Belgique (AB): Het grenzeloze plezier van livemuziek

Wie vanavond de doortocht van First Aid Kit in Brussel wilde meemaken, moest al enige tijd geleden bij de zaak zijn. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.