Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “Out of My Head”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Zweedse zussen Klara en Johanna Söderberg, beter gekend als First Aid Kit, hebben al een productieve zomer achter de rug. Het folkduo toert opnieuw op de zomerfestivals en hield daarbij ook halt op Rock Werchter, waar het ons tijdens een regenbui verwarmde met onder andere een heerlijk melancholische cover van Don Henleys “The Boys of Summer”. Tegelijkertijd promoten de zussen de komst van hun vijfde studioalbum, dat dit najaar uitkomt onder de naam Palomino en waarvan ze eerder deze week de tracklist en enkele tourdata onthulden. Van die nieuwe plaat kregen we in juni al het mooie liefdesliedje “Angel” te horen en om ons nog meer op te warmen, lost First Aid Kit nu de tweede single “Out of My Head”.

“Out of My Head” gaat over het herkenbare thema van vastzitten in je eigen hoofd en wanhopig uit die rivier van gedachten willen geraken. Het lied begint als een kalm stroompje met enkel Klara’s heldere stem, maar vanaf het eerste refrein komt zus Johanna erbij en krijgen we de betoverende folkse tweezang die First Aid Kit typeert. De harmonie geeft “Out of My Head” een dromerig karakter, maar noem het nummer zeker niet breekbaar of intiem. De frustraties waarover Klara en Johanna zingen, zijn bijna tastbaar door hun enorm sterke stemmen terwijl ze onder begeleiding van een uptempo melodie luidkeels smeken om aan hun gedachten te ontsnappen. Net zoals “Angel” is “Out of My Head” een typisch First Aid Kitnummer en we verwachten dan ook niet dat het nieuwe album ons voor al te grote verrassingen gaat stellen. Maar bij een band als First Aid Kit vinden we dat niet erg, want wát ze doen, doen ze heel erg goed.

Palomino verschijnt op 4 november.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

M. Ward – supernatural thing (★★★): Ronddwalen in een andere wereld

Het is ondertussen drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter M. Ward twee albums uitbracht. Een daarvan was Migration Stories, waarin hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M. Ward – “too young to die” (feat. First Aid Kit)

Nu de zomerse temperaturen werden ingeruild voor een verfrissende regenbui, bracht M. Ward de perfecte single uit om dit weer te trotseren….
InstagramLiveRecensies

First Aid Kit @ Ancienne Belgique (AB): Het grenzeloze plezier van livemuziek

Wie vanavond de doortocht van First Aid Kit in Brussel wilde meemaken, moest al enige tijd geleden bij de zaak zijn. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.