Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “Out of My Head”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Zweedse zussen Klara en Johanna Söderberg, beter gekend als First Aid Kit, hebben al een productieve zomer achter de rug. Het folkduo toert opnieuw op de zomerfestivals en hield daarbij ook halt op Rock Werchter, waar het ons tijdens een regenbui verwarmde met onder andere een heerlijk melancholische cover van Don Henleys “The Boys of Summer”. Tegelijkertijd promoten de zussen de komst van hun vijfde studioalbum, dat dit najaar uitkomt onder de naam Palomino en waarvan ze eerder deze week de tracklist en enkele tourdata onthulden. Van die nieuwe plaat kregen we in juni al het mooie liefdesliedje “Angel” te horen en om ons nog meer op te warmen, lost First Aid Kit nu de tweede single “Out of My Head”.

“Out of My Head” gaat over het herkenbare thema van vastzitten in je eigen hoofd en wanhopig uit die rivier van gedachten willen geraken. Het lied begint als een kalm stroompje met enkel Klara’s heldere stem, maar vanaf het eerste refrein komt zus Johanna erbij en krijgen we de betoverende folkse tweezang die First Aid Kit typeert. De harmonie geeft “Out of My Head” een dromerig karakter, maar noem het nummer zeker niet breekbaar of intiem. De frustraties waarover Klara en Johanna zingen, zijn bijna tastbaar door hun enorm sterke stemmen terwijl ze onder begeleiding van een uptempo melodie luidkeels smeken om aan hun gedachten te ontsnappen. Net zoals “Angel” is “Out of My Head” een typisch First Aid Kitnummer en we verwachten dan ook niet dat het nieuwe album ons voor al te grote verrassingen gaat stellen. Maar bij een band als First Aid Kit vinden we dat niet erg, want wát ze doen, doen ze heel erg goed.

Palomino verschijnt op 4 november.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

First Aid Kit – Palomino (★★★): Sound van de seventies geïncarneerd in hedendaagse folk

Het zijn gouden tijden voor de nostalgici onder ons: op mode-, televisie- en ook muziekvlak grijpen artiesten terug naar vervlogen tijden voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit - "A Feeling That Never Came"

De terugkeer van First Aid Kit is met deze eerste grijze herfstdagen nu helemaal een feit. Sinds ze deze zomer op Rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.