Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single La Femme – “Y tu te vas” (feat. Tatiana Hazel)

© CPU – Leni Sonck

Het Franse La Femme gaat al een tijdje mee, maar lijkt de laatste tijd pas echt groots door te breken. Dat heeft het vijftal vooral te danken aan het feit dat hun muziek opgepikt wordt door grote muziekmagazines als Pitchfork, alsook aan zijn sterke livereputatie die het de laatste maanden verder wist uit te bouwen. Het ijzer moet in elk geval gesmeed worden nu het heet is, en dus zit er met Teatro Lucido een nieuwe plaat aan te komen. Daaruit kregen we met “Sacatela” al een voorsmaakje te horen, dat met “Y tu te vas” nu een opvolger krijgt.

Wat in eerste instantie het opvallendst is aan dat nieuwe album, is dat de Franse band het voor de plaat in het Spaans doet. Voor deze single liet het vijftal zich dan ook inspireren door artiesten als ROSALÍA, wat duidelijk hoorbaar is. Het gaat er op “Y tu te vas” dus redelijk donker aan toe dankzij de elektronische beats, maar het is de Spaanse flamencogitaar die op zijn beurt voor zonnestraaltjes zorgt. De stem van Tatiana Hazel jaagt de temperatuur dan ook de hoogte in, waardoor ook deze single een fijn nummertje werd. La Femme lijkt voor Teatro Lucido een beetje buiten de lijntjes te kleuren, wat nu al voor de tweede keer een degelijk eindresultaat oplevert. 

Teatro Lucido verschijnt op 4 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour ontvangt in 2023 ook Yung Lean, Caribou, 070 Shake en meer!

Heel wat festivals lijken met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht nog eens serieus uit te willen pakken. Ook Dour laat eindelijk in…
LiveRecensies

La Femme @ Ancienne Belgique (AB): Een Franse pyschpunk hypnose

De liefhebbers van de Nederlandse taal kregen het gisteren hard te verduren in de Ancienne Belgique. Ja ja, we weten het. Het…
InstagramLiveRecensies

Ronquières (Dag 2): Frankrijk zegeviert met prachtig kleurenpalet

Zoals het hoort op een tweede festivaldag, gaat het allemaal wat moeizamer. De weide vult zich iets trager, de benen willen niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.