FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour ontvangt in 2023 ook Yung Lean, Caribou, 070 Shake en meer!

©CPU – Chris Stessens

Heel wat festivals lijken met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht nog eens serieus uit te willen pakken. Ook Dour laat eindelijk in zijn kaarten kijken en maakte vorige week met Phoenix, Lomepal en dj Rezz meteen hun eerste drie namen bekend, maar introduceerden ook het gloednieuwe rockpodium ‘Le Garage’ met een capaciteit van duizend personen. Om de ticketverkoop nog een extra boost te geven, losten ze ook deze week een handvol nieuwe artiesten die we volgend jaar op het grootste alternatieve festival van België mogen verwachten.

Blikvangers zijn zonder twijfel de Canadese multi-instrumentalist Caribou, die in september nog in de Ancienne Belgique stond. Daarnaast is het ook uitkijken naar 070 Shake, die momenteel met RAYE een grote hit scoort met “Escapism” en voor het eerst in vijf jaar terug naar België komt. Ook de Zweedse rapper Yung Lean, de Franse superster Orelsan, de Franse psychrockgroep La Femme, de rapper Takiola en de Schotse producer en artiest Hudson Mohawke werden aan de affiche toegevoegd. Verder krijgen we een resem techno namen zoals de immens populaire techno-dj Trym, de Berlijnse techno-punkers Brutalismus 3000, de Tunesisch-Berlijnse Cera Khin en ook rijzende ster SPFDJ te zien.

Dour gaat in 2023 door van 12 tot en met 16 juli. De ticketverkoop start op 2 december. Meer informatie vind je op de website van het festival.

 

1714 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex, Bladee & Yung Lean - "Real Spring"

Skrillex startte zijn carrière als dubstepproducer, maar ging de laatste jaren steeds meer samenwerken met mensen buiten het genre. Op muziekstreamingdiensten haalde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

MEUTE, Men I Trust, The Blaze en meer naar Dour 2023!

Binnen exact zes maanden gaan de poorten van de festivalweide van Dour open en om de verwachtingen nog wat te laten stijgen,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.