Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonny Light Horseman – “Someone to Weep for Me”

© D. James Goodwin

Toen Bonny Light Horseman in 2020 voor het eerst een album uitbracht, was dat oorspronkelijk met de bedoeling een folkproject te starten. Debuutalbum Bonny Light Horseman legde voor Anaïs Mitchell, Eric D. Johnson en Josh Kaufman zeker geen windeieren, want ze sleepten er maar liefst twee Grammy-nominaties mee in de wacht. Dat het meer is dan enkel een folkproject is nu wel gebleken, want binnenkort komt er namelijk een nieuwe langspeler aan. De band hintte er deze zomer al naar met “California” en ongeveer een maand later met “Summer Dream“. Om ons nog meer te doen uitkijken naar dat tweede album, hebben ze nu ook een derde teaser gedropt in de vorm van “Someone to Weep for Me”.

Als er iets centraal staat in dat aankomende album, is dat wel melancholie. Dat bewees het drietal al met zijn vorige single en ook deze “Someone to Weep for Me” blijkt daarin mee te gaan. Zo zingt Johnson over hoe hij naar zijn vader vernoemd is, maar dat ze eigenlijk niks voorstellen. Ook de verschijning van een ‘engel’ komt aan bod en de zanger wenst dat er iemand is die hem herinnert en, zoals de titel het zegt, om hem zal huilen wanneer hij er niet meer is. Af en toe vergezelt Mitchell Johnson in zang, en we moeten toch wel toegeven dat ze samen heel goed klinken. Hoewel de tekst eerder triestig is, houden de instrumenten die emotie niet echt in stand. Het klinkt op bepaalde momenten zelfs gezellig als we de tekst vergeten. De pianostukken proberen de stemming er opnieuw in te brengen, maar dat lukt niet altijd even goed. Bonny Light Horseman had hier zijn muziek iets beter mogen afstemmen op de betekenis van de single.

Hun tweede album Rolling Golden Holy verschijnt op 7 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonny Light Horseman - "Summer Dream"

Bonny Light Horseman is het project van Anaïs Mitchell, Eric D. Johnson en Josh Kaufman. Samen brachten ze in 2020 hun gelijknamige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.