Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonny Light Horseman – “California”

© James Goodwin

Bonny Light Horseman verscheen in 2020 als folkproject van singer-songwriter Anaïs Mitchell, Fruit Bats-frontman Eric D. Johnson en multi-instrumentalist Josh Kaufman. Het trio kondigt nu een tweede plaat aan en wordt zo echt een band in plaats van een leuk testproject. Hun debuutalbum kreeg twee Grammynominaties en het bevatte mooie, melancholische folkmuziek die echter wat braaf binnen de lijntjes bleef. Dat geldt ook voor de eerste single van Rolling Golden Holy.

Op “California” vertelt Eric D. Johnson dat hij de staat verlaat om nieuwe oorden op te zoeken. Spectaculair vernieuwend zijn die oorden wel niet. We horen gitaren, een maraca en een stem, wat resulteert in een ontroerend en tevreden countrysfeertje. Anaïs Mitchell voorziet het tweede refrein van meerstemmigheid, maar het nummer blijft ongezouten en drijft zo weer weg. Hopelijk zien we op de rest van de nieuwe plaat meer verrassende folk in plaats van melige country.

Rolling Golden Holy komt uit op 7 oktober.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonny Light Horseman - "Someone to Weep for Me"

Toen Bonny Light Horseman in 2020 voor het eerst een album uitbracht, was dat oorspronkelijk met de bedoeling een folkproject te starten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.