Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder – “Can We Always Be Friends?”

© CPU – Bert Savels

Fans van Oh Wonder hadden de afgelopen maanden niet te klagen. De band rond Josephine en Anthony Vander West bracht vorig jaar met 22 Break een gloednieuwe plaat op de markt, stond daarmee twee keer op Belgische bodem en heeft ondertussen ook al een vervolgstuk klaar onder de noemer 22 Make. Het woord ‘vervolgstuk’ mag redelijk letterlijk genomen worden, want het nieuwe project van het duo vormt het tweede deel van een dubbelalbum; een positiever deel in vergelijking met het eerder negatief geladen eerste gedeelte. Hoe dan ook werd de release door problemen bij de druk van de plaat even uitgesteld, maar dat lost het koppel op met alweer een nieuwe single.

Tien jaar geleden vroegen Anthony en Josephine elkaar of ze altijd vrienden konden blijven; iets waar ze voorlopig in lijken te slagen. Het vormde meteen ook de inspiratie voor “Can We Always Be Friends?”, wat bijgevolg betekent dat de single baadt in meligheid. De track komt op gang met een dromerige piano, waarna de zangeres begint over hoe blij ze is met wat haar wederhelft haar te bieden heeft. Zijn rol wordt eerder beperkt tot achtergrondzang, wat ongetwijfeld de bedoeling had te klinken als een schattige wisselwerking. Dat is “Can We Always Be Friends?” uiteindelijk ook wel ergens, maar het voelt op de een of andere manier allemaal wat cringe en gemaakt aan. Jammer, want daardoor gaat de geloofwaardigheid verloren.

22 Make verschijnt op 7 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1881 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Bad Sounds - Escaping from a Violent Time, Vol. 3 (★★★): Vrijblijvend optimisme

Het Britse Bad Sounds doet het al enkele jaren bijzonder goed in het altpop genre, en dan vooral op het eigense Engelse…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oh Wonder - 22 Make (★★): Een vat vol clichés

Een tijdje terug stond de wereld van vele fans even stil toen Oh Wonder een potentiële relatiebreuk aankondigde. Waarschijnlijk zou dit ook…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 2): Brugge in vuur en vlam

Het Cactusfestival startte op zijn openingsdag met een domper van jewelste door de afzegging van Robert Plant & Alison Krauss. Belle and…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.