Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers – “Eddie”

© CPU – Chris Stessens

Het was voor veel fans een euforisch moment toen Red Hot Chili Peppers bekendmaakte dat gitarist John Frusciante zich terug bij de groep had gemeld. Die reünie heeft de band dan ook geen windeieren gelegd, want waar eerder dit jaar met Unlimited Love nog maar een nieuwe plaat verscheen, ligt er met Return of the Dream Canteen alweer een opvolger klaar. Uit dat ondertussen al dertiende album van de Amerikanen kregen we een tijdje geleden al een degelijk voorsmaakje te horen in de vorm van “Tippa My Tongue“, maar dat leek slechts klein bier in vergelijking met deze nieuwe “Eddie”, waarin Frusciante nog eens als vanouds zijn duivels mag ontbinden. Het is dan ook geen wonder dat het nummer een ode aan Eddie Van Halen is.

Met een kleine zes minuten op de klok neemt Red Hot Chili Peppers in elk geval uitgebreid de tijd voor zijn nieuwste creatie, maar dat blijkt achteraf gezien geen seconde te lang. Met een “Otherside”-achtige gitaar neemt het viertal je meteen terug mee richting de melancholie uit de hoogdagen, waarin ook de stem van Anthony Kiedis een belangrijke rol speelt. Zijn uithalen in de refreinen weten nog eens diep te raken, al blijkt dat slechts een opstapje naar het echte hoogtepunt van “Eddie”. Dat komt er op het moment dat Frusciante in de schijnwerpers treedt, want waar hij zichzelf met zijn herkenbare gitaargeluid al voorzichtig aankondigde, krijgt de man iets later haast drie minuten vrij spel. Hij brengt je met zijn gitaarspel haast in trance, wat meteen ook de oorzaak is voor volgende uitspraak: “Eddie” is een van de beste Red Hot Chili Peppers-nummers van de laatste twintig jaar.

Return of the Dream Canteen verschijnt op 14 oktober.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1890 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Red Hot Chili Peppers @ Rock Werchter 2023: Omgekeerde normaalcurve

Een van de opvallendste namen op de affiche van Rock Werchter 2023 was zonder enige twijfel Red Hot Chili Peppers. Niet omdat…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Bare Up – “I Don’t Want to Fight” & “Slow Down”

Een rijzende ster in de scene: zo kunnen we Daniel Harwood wel noemen. Onder zijn alias Bare Up brengt hij sinds 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.