Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers – “Eddie”

© CPU – Chris Stessens

Het was voor veel fans een euforisch moment toen Red Hot Chili Peppers bekendmaakte dat gitarist John Frusciante zich terug bij de groep had gemeld. Die reünie heeft de band dan ook geen windeieren gelegd, want waar eerder dit jaar met Unlimited Love nog maar een nieuwe plaat verscheen, ligt er met Return of the Dream Canteen alweer een opvolger klaar. Uit dat ondertussen al dertiende album van de Amerikanen kregen we een tijdje geleden al een degelijk voorsmaakje te horen in de vorm van “Tippa My Tongue“, maar dat leek slechts klein bier in vergelijking met deze nieuwe “Eddie”, waarin Frusciante nog eens als vanouds zijn duivels mag ontbinden. Het is dan ook geen wonder dat het nummer een ode aan Eddie Van Halen is.

Met een kleine zes minuten op de klok neemt Red Hot Chili Peppers in elk geval uitgebreid de tijd voor zijn nieuwste creatie, maar dat blijkt achteraf gezien geen seconde te lang. Met een “Otherside”-achtige gitaar neemt het viertal je meteen terug mee richting de melancholie uit de hoogdagen, waarin ook de stem van Anthony Kiedis een belangrijke rol speelt. Zijn uithalen in de refreinen weten nog eens diep te raken, al blijkt dat slechts een opstapje naar het echte hoogtepunt van “Eddie”. Dat komt er op het moment dat Frusciante in de schijnwerpers treedt, want waar hij zichzelf met zijn herkenbare gitaargeluid al voorzichtig aankondigde, krijgt de man iets later haast drie minuten vrij spel. Hij brengt je met zijn gitaarspel haast in trance, wat meteen ook de oorzaak is voor volgende uitspraak: “Eddie” is een van de beste Red Hot Chili Peppers-nummers van de laatste twintig jaar.

Return of the Dream Canteen verschijnt op 14 oktober.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Tippa My Tongue"

De Peppers hebben bijna 40 jaar op de teller staan, maar toch blijft de Californische band ons verbazen. Tien jaar geleden was…
InstagramLiveRecensies

Red Hot Chili Peppers @ Rock Werchter 2022: Een matig gepeperde afsluiter

The show must go on! Enkele dagen geleden moest Red Hot Chili Peppers zijn optreden in Glasgow nog afzeggen wegens ziekte, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.