Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peenoise – “View in the Light”

Het Evergemse Peenoise blijft in de schaduwen van de Belgische muziekindustrie kruipen om gaandeweg enkelingen te overtuigen van hun capaciteit om geniale grootheid in het kleine te manifesteren. Nogal grandioze woorden misschien, maar hun jongstleden, langspeler Forevergem en kortspeler Headwalking, hebben ons echt omvergeworpen. De broertjes Pinoy weten alsmaar weer de perfecte balans tussen rustgevende ingetogenheid en een dreigende spanning heruit te vinden. 7 oktober (of 1 februari, het is verwarrend) verschijnt een opvolgende langspeler, getiteld Rooms to Dark Boats in the Night and Views in the Light, waarvan we met “View in the Light” al eens kunnen luisteren of ze ook nu zo inventief zijn in deze tegenstrijd.

In dit nieuwe nummer maakt mysterie plaats voor lieflijkheid. Meanderend in eenzaamheid wordt gezocht naar een medicijn tegen de pijn van het ronddwalen in eenzaamheid. Het gitaargetokkel is nog altijd even helend als het zoete gekletter van een gevels strelende plasstraal. Enkel stinkt dit wildplassen, in tegenstelling tot het voorgaande werk van de Evergemmenaren, vandaag niet. De balans leunt dit keer meer naar de ingetogenheid dan naar de dreiging. Niet dat wij dat zo erg vinden, een beetje lieflijkheid mag ook wel eens.

Vrijdag 7 oktober stelt Peenoise nieuw werk tentoon in de Handelsbeurs. Voor de echte release is het nog afwachten tot 1 februari 2023.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Peenoise - Headwalking (★★★★): Pinoy, Peenoise, Peenice

In het Oost-Vlaamse Evergem wordt vanzelfsprekendheid ruimschoots overboord gegooid. Het onconventionele muzikale talent van de broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy kent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peenoise - "Requiem for a Milkman"

Nog zes nachten (Of dagen? Wat maakt een ritme tegenwoordig nog uit?) slapen en de nieuwe ep van Peenoise kan ongeduldig in…
Nieuwe singles

Nieuwe single Peenoise - "Again"

Forevergem, het debuut waarop de broertjes Pinoy op een existentiële tweesprong tussen enerzijds onheilspellende oneindigheid en anderzijds inherente warmte bungelden, heeft nog geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.