Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLUAI – “Hate You”

© CPU – Jan Van Hecke

Vlaanderen telt amper all-female bands. Na stevig hersengekraak druipen slechts enkele bands door onze hersenkas: de onlangs herrezen Laïs, Oko Yono en ja, ook K3. Opvallend is dat het gebrek aan vrouwen vooral in het oog springt binnen de meer alternatieve muziek. BLUAI maakte er ondertussen hun unique selling point van: vier vrouwen op het podium brengen mijmerende indiepop met een zweempje folk. Cath(erine) Smet begon als singer-songwriter muziek op te nemen in haar slaapkamer en haar felblauwe ogen leidden tot de soepele artiestennaam BLUAI. Later voegden drumster Mo, bassiste Caitlin en gitariste Ilayda zich bij Cath en zo ontsprong BLUAI als band. Intussen verliet Ilayda de band om zich volledig te focussen op haar eigen al even succesvol project ILA. Zij maakte daardoor plaats voor verse virtuoos Amina.

Na debuutsingle “Lady” en succeshitje “Dime Store” legt BLUAI ons bij het borrelende begin van de festivalzomer in de watten met “Hate You”. Wie BLUAI de laatste maanden live zag (misschien zelfs op ons Dansende Beren Feest in Gent begin maart), zal het nummer wellicht herkennen. Al een tijdje maakt de nieuwste creatie deel uit van hun liveset, maar vanaf vandaag geven ze iedereen de kans om “Hate You” te absorberen. We kennen BLUAI van hun zweverige indiepop en dat is op “Hate You” eigenlijk niet anders. Het nummer gaat van start met een heerlijk rustige gitaarintro, maar weet bij het refrein steviger uit te pakken door de bewogenheid in de stem van Cath. De tekst lijkt de twijfels samen te vatten die gepaard gaan bij een liefdesbreuk: de slepende zoektocht naar de balans tussen het gebrek aan afkeer voor de ander en het tekort aan een romantisch en zelfs vriendschappelijk verlangen. Ingewikkeld, maar BLUAI weet het sentiment te bundelen tot een langzaam nummer, dat volmaakt uitdooft en ons verlaat in een ontroerde stemming, maar evenzeer in een geheel bedaarde.

Wegdromen met BLUAI is deze zomer mogelijk op verschillende festivals, onder andere op Genk On Stage, Rock Herk en Boomtown. Een volledig overzicht van hun agenda vind je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Launder - Happening (★★½): Zoals een braadworst op de kermis

De Amerikaan John Cudlip begon enkele jaren geleden bij wijze van toevalligheid muziek uit te brengen na enkele jamsessies met vrienden Soko,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Carthage - "Back then"

Hoewel Carthage bij het grote publiek nog niet zo bekend is, is het duo bij ons wel al op de radar verschenen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.