Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Murder Capital – “A Thousand Lives”

Heel wat goed nieuws vandaag uit Dublin. Het Ierse gezelschap The Murder Capital lost niet alleen een nieuwe single, maar kondigt meteen ook nieuwe plaat Gigi’s Recovery aan. De band loste drie jaar geleden zijn debuutplaat When I Have Fears, wat met een geheel eigen smoel als een frisse wind door de postpunkwereld waaide. Het album kende mede door het extensief touren door heel Europa een groeiend succes en daarom wil de band maar al te graag aanknopen met een opvolger. De eerste single “Only Good Things” klonk opvallend optimistisch en minder duister, een lijn die met het nieuwe “A Thousand Lives” wordt doorgetrokken.

“A Thousand Lives” bevat wel wat meer energie dan zijn voorganger en begint redelijk verrassend met een op UK garage-geïnspireerd drumpatroon. Sfeervolle synths en gitaren begeleiden frontzanger James McGovern dan tijdens de eerste strofe. Geleidelijk aan bloeit de single open en worden nieuwe elementen aan het geheel toegevoegd. Dat heeft ook gevolgen voor de intensiteit van het nummer, die alsmaar toeneemt. Na een slim ingebouwd rustiger tussenstuk, gedijt het nummer richting hoge sferen. Het meeslepende instrumentale stukje dat The Murder Capital daar kort voor het einde tevoorschijn tovert, is van de allergrootste kwaliteit. Het nieuwe geluid van de Ieren is verfrissend en op een manier ook vernieuwend. Uitkijken naar 2023 met andere woorden.

Gigi’s Recovery verschijnt op 20 januari en een paar weken later, op zaterdag 4 februari, kan je ze aan het werk zien in de Antwerpse Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1811 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
InstagramLiveRecensies

The Murder Capital @ Trix (Club): Aanmatigende verwaandheid

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat The Murder Capital ons met debuutalbum When I Have Fears wist te overtuigen dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Murder Capital - Gigi's Recovery (★★★): Dappere bocht van 90 graden

De moeilijke tweede, het blijft een fenomeen. Veel artiesten verzamelen jaren ideeën om vervolgens op de scene te verschijnen met een ijzersterk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.