Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Nobody”

© Robin Bøe

Anna Lotterud maakt ondertussen al een kleine tien jaar muziek onder haar artiestennaam Anna of the North, maar een echt grote doorbraak zat er vooralsnog nog niet in. Wie echter wel mee is in het verhaal van de Noorse zangeres, krijgt met regelmaat leuke liedjes op zijn bord. Zo stonden er een aantal fijne nummertjes op haar albums Lovers en Dream Girl en was ook haar samenwerking met Gus Dapperton, die onlangs het levenslicht zag, een tof tussendoortje. Toch lijkt al even duidelijk te worden dat Anna richting een volgend project toewerkt. Zo zit er met Crazy Life een nieuw album aan te komen, waaruit we nu al “Nobody” te horen krijgen.

Met deze nieuwste creatie wordt nog maar eens duidelijk dat we Anna of the North doorheen de jaren telkens een stapje verder hoorden groeien binnen haar eigen sound. Deze “Nobody” is daarin dus het logische vervolg, gezien het geniet van een degelijke Scandinavische elektropopproductie, met daarbovenop natuurlijk de zoete stem van Lotterud. Heel veel variatie zit er weliswaar niet in het nummer, maar de sfeer die het uitstraalt, houdt dat mooi in evenwicht. Tegen het einde krijgen we nog een ietwat dramatische gitaarsolo voorgeschoteld, waardoor “Nobody” zich definitief in onze gehoorkanalen nestelt. Een fijne single dus, die nieuwe van Anna of the North.

Crazy Life verschijnt op 4 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Avenged Sevenfold - Life Is But a Dream... (★★★★): Tussen krankzinnigheid en genialiteit

Avenged Sevenfold heeft zich in de loop der jaren flink ontwikkeld en was niet bang om zo nu en dan iets nieuws…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Try My Best"

We zijn wellicht niet de enige die bij de naam Anna of the North meteen iemand voor onze ogen hebben met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single half•alive - "Nobody" (feat. dodie)

Nog geen drie maanden geleden wist half•alive ons niet volledig te bekoren met hun langverwachte tweede langspeler Conditions Of A Punk. Na het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.