Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Meteorite” (feat. Gus Dapperton)

We hebben enige tijd moeten wachten op het verlossende woord, maar vorige week kondigde Anna of the North eindelijk aan dat haar derde album op komst is. Een naam of verschijningsdatum voor de opvolger van Dream Girl uit 2019 hebben we helaas nog niet, maar de Noorse zangeres geeft ons vandaag al wel een eerste voorproefje voor haar nieuwste langspeler! Dit voorproefje komt in de vorm van “Meteorite”, waarop ze wordt vergezeld door niemand minder dan de Amerikaanse indiepopzanger Gus Dapperton.

“Meteorite” klinkt erg vrolijk in de oren met een aanstekelijk indiepopdeuntje waarop de stemmen van Anna en Gus mooi samenkomen, maar het nummer gaat over serieuzere thema’s dan je zou vermoeden. Het duo zingt namelijk over de herkenbare verwarring en angst die grote levensveranderingen teweeg kunnen brengen. De uiteindelijke boodschap van “Meteorite” is echter wel dat al die enge veranderingen prima te verteren zijn wanneer je iemand aan je zijde hebt waar je op kan bouwen. In een tijd waarin oorlogen, de klimaatcrisis en ongelijkheden het wereldnieuws domineren, biedt “Meteorite” een sprankje hoop waar we allemaal wel een beetje behoefte aan hebben.

Wanneer we het derde album van Anna of the North kunnen verwachten, weten we dus nog niet. Aanstaande tourdata voor België zijn ook nog niet bekend. Degenen die Gus Dapperton live willen bewonderen, kunnen op 24 augustus terecht in de Melkweg in Amsterdam.

Anna of the North: Facebook / Instagram / Twitter
Gus Dapperton: Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

199 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Try My Best"

We zijn wellicht niet de enige die bij de naam Anna of the North meteen iemand voor onze ogen hebben met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Horizons"

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat Gus Dapperton voor het laatst een nieuw album uitbracht. In 2020 verscheen het plezante Orca,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Swirl"

Sommige artiesten lijken nooit echt vanonder de radar te komen, maar dat heeft uiteindelijk ook wel z’n charmes. Vraag dat maar aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.