Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Meteorite” (feat. Gus Dapperton)

We hebben enige tijd moeten wachten op het verlossende woord, maar vorige week kondigde Anna of the North eindelijk aan dat haar derde album op komst is. Een naam of verschijningsdatum voor de opvolger van Dream Girl uit 2019 hebben we helaas nog niet, maar de Noorse zangeres geeft ons vandaag al wel een eerste voorproefje voor haar nieuwste langspeler! Dit voorproefje komt in de vorm van “Meteorite”, waarop ze wordt vergezeld door niemand minder dan de Amerikaanse indiepopzanger Gus Dapperton.

“Meteorite” klinkt erg vrolijk in de oren met een aanstekelijk indiepopdeuntje waarop de stemmen van Anna en Gus mooi samenkomen, maar het nummer gaat over serieuzere thema’s dan je zou vermoeden. Het duo zingt namelijk over de herkenbare verwarring en angst die grote levensveranderingen teweeg kunnen brengen. De uiteindelijke boodschap van “Meteorite” is echter wel dat al die enge veranderingen prima te verteren zijn wanneer je iemand aan je zijde hebt waar je op kan bouwen. In een tijd waarin oorlogen, de klimaatcrisis en ongelijkheden het wereldnieuws domineren, biedt “Meteorite” een sprankje hoop waar we allemaal wel een beetje behoefte aan hebben.

Wanneer we het derde album van Anna of the North kunnen verwachten, weten we dus nog niet. Aanstaande tourdata voor België zijn ook nog niet bekend. Degenen die Gus Dapperton live willen bewonderen, kunnen op 24 augustus terecht in de Melkweg in Amsterdam.

Anna of the North: Facebook / Instagram / Twitter
Gus Dapperton: Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
LiveRecensies

Gus Dapperton @ Botanique (Orangerie): Dappere popster tussen schattig en stoer

Met meer dan een miljard streams enkel op Spotify en drie albums achter de kiezen, is Gus Dapperton al lang geen nieuwkomer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Homebody"

Het is alweer drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter Gus Dapperton met Orca een nieuw album uitbracht. Daar komt binnen een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Don't Let Me Down" (feat. BENEE)

Toen het coronavirus net uitbrak in het voorjaar van 2020, vonden velen van ons een remedie tegen verveling op TikTok. Als je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.