Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life – “ANTIFREEZE” (feat. Gus Dapperton)

© CPU – Leni Sonck

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd er één ding duidelijk: de heren moesten en zouden ooit een liedje met elkaar schrijven. Dat nummer kwam er niet meteen, maar liet eventjes op zich wachten. In de ijskoude winter van 2021, middenin de zoveelste lockdown omwille de coronapandemie, kwam het gezelschap, met easy life in een schuur ergens in Engeland en Gus in het ondergesneeuwde New York, via Zoom dan eindelijk bij elkaar om iets te pennen. Het resultaat was een song geïnspireerd op het seizoen waarin ze zich bevonden en alle bijbehorende ijskoude gevoelens. Om ons vroegtijdig in de winterse sferen te brengen, vuren easy life en Gus “ANTIFREEZE” nu op ons af.

easy life stelde eerder al dat het met zijn aankomende tweede album MAYBE IN ANOTHER LIFE donkerdere thema’s wilde aankaarten dan dat het voorheen deed, en ook op “ANTIFREEZE” is dit het geval. Een enigszins toxische, verwarrende vriendschap is namelijk hetgeen dat centraal staat op de single. Het ene moment zijn het de allerbeste vrienden die tandenpasta met elkaar delen, maar het andere moment doen ze elkaar pijn met lelijke woorden. Desondanks blijft die vriendschap wel bestaan, wat het een behoorlijk complexe situatie maakt. Die tegenstrijdige gevoelens worden geëxploreerd tegen een duistere maar aanstekelijke beat met prominente drums. Hoewel de stemmen van easy life-leadzanger Murray Matravers en Gus Dapperton ontzettend goed bij elkaar kleuren, moeten we wel beamen dat die tweede wel het betere, interessantere vocale werk levert. Desalniettemin is “ANTIFREEZE” er wel eentje die ongetwijfeld in ons hoofd zal blijven hangen en kijken wij uit naar dat nieuwe album van easy life!

De tweede langspeler van easy life, MAYBE IN ANOTHER LIFE, zal op 7 oktober verschijnen. Op 21 maart staat het Britse vijftal in de Orangerie van de Botanique in Brussel.

easy life: Facebook / Instagram
Gus Dapperton: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

148 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Wet Cement"

Dit jaar spendeerde Gus Dapperton een flink deel van zijn zomer ver weg van zijn thuisbasis New York. De Amerikaan vloog naar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.