Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dropkick Murphys – “All You Fonies”

© CPU – Cedric Depraetere

Zowel bij fans van folk als bij punkers staat 30 september met stip aangeduid op de kalender. Dat kan natuurlijk maar één iets betekenen; namelijk een nieuw album van de zeer geliefde Dropkick Murphys. De Amerikaanse band zal waarschijnlijk de folkliefhebbers net iets meer weten te bekoren dan de punkfanaten. De reden hiervoor dat op This Machine Still Kills Fascists zowel de akoestische gitaren als de folklegende Woody Guthrie centraal zullen staan. Op singles zoals “Two 6’s Upside Down” en “Ten Times More” werd dat ook al geïllustreerd. Ook deze nieuwe single bouwt op een nummer van Woody Guthrie; deze keer is dat “All You Fascists Bound To Lose“.

“All You Fonies” klinkt meteen als een typisch Dropkick Murphys-nummer. De stem van Ken Casey weet al van bij de start een sfeer te creëren, die we meteen associëren met de traditionele Ierse muziek. Het blijft verbazingwekkend hoe de Amerikanen erin slagen om die sound telkens weer vast te leggen. Dat komt mede ook door de manier waarop de andere bandleden de tekst op de juiste momenten vol overtuiging meeschreeuwen. We zeiden het eerder al, maar bij het horen van zo’n nummer zien we de late uurtjes in een Ierse pub voor ons. “All You Fonies” is alweer een sterke single en daarmee toont de band nogmaals dat ze het akoestisch gewoon net zo goed kunnen als anders. Toch hopen we dat het album hier en daar ook wat extra tempo zal bieden, want twaalf nummers zoals “Ten Times More” en “All You Fonies” zouden wel wat teveel van het goede zijn.

This Machine Still Kills Fascists verschijnt op 30 september. Wie de band aan het werk wil zien moet daarvoor op 25 januari naar Vorst Nationaal.

Website / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

187 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Dropkick Murphys @ Vorst Nationaal: Doedelzakken, accordeons, luide gitaren en véél pintjes

Het lijstje van de uitgestelde shows lijkt wel eindeloos. Ook het concert van Dropkick Murphys in Vorst stond normaliter vorig jaar geprogrammeerd,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dropkick Murphys - This Machine Still Kills Fascists (★★★): Honderd jaar folkgeschiedenis in één album

Dropkick Murphys is inmiddels al eventjes uitgegroeid tot een veteranenband. De Amerikaanse punkers – die zich overigens ook enorm door folk laten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dropkick Murphys - "Ten Times More"

Wie ooit tijdens een vage nacht in de lokale Irish Pub belandde, heeft daar ongetwijfeld wel Dropkick Murphys gehoord. Dat is ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.