Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dropkick Murphys – “Ten Times More”

© CPU – Cedric Depraetere

Wie ooit tijdens een vage nacht in de lokale Irish Pub belandde, heeft daar ongetwijfeld wel Dropkick Murphys gehoord. Dat is ook niet meer dan normaal, want de band gaat al mee sinds halfweg de jaren negentig. Ook de melodieuze en voornamelijk meebrulbare combinatie van punk van folk zorgt ervoor dat hun muziek zich daartoe leent. Voor nieuwste plaat This Machine Still Kills Fascists lijkt de band meer de folkrichting op te gaan, met name de richting van Woody Guthrie. Zoals de titel misschien al deed vermoeden, wordt het album een ode aan Guthrie, die ‘This Machine Kills Fascists’ op zijn gitaar had geschreven en zo zijn protestliederen van nog wat extra elan voorzag.

“Ten Times More” opent meteen krachtig met een legerachtig tempo, dat ideaal zou zijn om op te marcheren. De stem van Ken Cassey klinkt zoals wel vaker agressief en vol frustratie; perfect voor wat als een protestlied moet dienen. Het sporadisch meezingen van Kens medebandleden zorgt ervoor dat er ook nog een extra laagje wordt toegevoegd aan deze single. Het nummer duurt maar een tweetal minuten en is daarmee wel aan de korte kant. Gelukkig is dit in dit geval een pluspunt, daar het wel snel wat repetitief zou gaan klinken bij een langere duur. In de toekomst zullen wij “Ten Times More” zeker nog tien keer meer beluisteren en waarschijnlijk ook wel eens volop meebrullen. Daarmee is Dropkick Murphys dus ruimschoots geslaagd in zijn opzet.

This Machine Still Kills Fascists verschijnt op 30 september. Wie de band aan het werk wil zien moet daarvoor op 25 januari naar Vorst Nationaal.

Website / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

183 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Dropkick Murphys @ Vorst Nationaal: Doedelzakken, accordeons, luide gitaren en véél pintjes

Het lijstje van de uitgestelde shows lijkt wel eindeloos. Ook het concert van Dropkick Murphys in Vorst stond normaliter vorig jaar geprogrammeerd,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dropkick Murphys - This Machine Still Kills Fascists (★★★): Honderd jaar folkgeschiedenis in één album

Dropkick Murphys is inmiddels al eventjes uitgegroeid tot een veteranenband. De Amerikaanse punkers – die zich overigens ook enorm door folk laten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dropkick Murphys - "All You Fonies"

Zowel bij fans van folk als bij punkers staat 30 september met stip aangeduid op de kalender. Dat kan natuurlijk maar één…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.