Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Gellaitry – “SEROTONIN”

© CPU – Chris Stessens

Eens in de zoveel tijd duikt er een muzikaal talent op waarbij we eigenlijk niet vaak genoeg kunnen benadrukken hoe getalenteerd we deze artiest vinden. Een voorbeeld van zo iemand is Sam Gellaitry. In praktisch ieder artikel dat we over de Schot pennen, verklaren we dat de producer er eentje is om goed in de gaten te houden en dat hij onbetwist tot de meest veelbelovende acts van het moment hoort. We zouden dat echter niet zo vaak herhalen als we er niet volledig achter stonden. Samen met PinkPantheress liet Gellaitry op “Picture on my mind” onlangs nog horen dat er ongetwijfeld een rooskleurige toekomst op hem wacht en vandaag poogt hij dat opnieuw te bewijzen met “SEROTONIN”.

Hoewel de zomer langzamerhand toch echt haar einde bereikt, geeft Sam Gellaitry ons met “SEROTONIN” de kans om dat zomerse gevoel nog heel eventjes vast te houden. Het woord ‘eventjes’ mag vrij letterlijk genomen worden, want de single duurt slechts anderhalve minuut. Enerzijds klinkt het nummer precies zoals we van Gellaitry gewoon zijn. We horen zijn typische gelaagde vocals terug en opnieuw is er sprake van een bijna hypnotiserende, behoorlijk strak geproduceerde beat. Anderzijds is “SEROTONIN” toch net een tikje anders dan zijn eerdere werken. Het tempo ligt namelijk een tandje lager dan op vorige singles als “Angel” en de beat is veel dromeriger dan we eerder bij hem hoorden. Dat dromerige sluit aan bij de zeemzoete tekst die is gewijd aan zijn grote liefde, die hem al zijn problemen simpelweg doet vergeten met haar aanwezigheid. Het resulteert in een erg fijn nummertje dat voelt als de muzikale equivalent van een zonsondergang aan het strand, maar wat ons betreft had “SEROTONIN” nog wel een minuutje langer mogen duren.

Op 23 september verschijnt de nieuwe mixtape van Sam Gellaitry genaamd VF VOL II.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Gellaitry - "NAME TO A FACE"

‘Are you sick of me yet?’ vroeg Sam Gellaitry zijn fans eerder vandaag op Instagram. Slechts een week geleden bracht de producer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Gellaitry - "INTERTWINE"

Sam Gellaitry is niet te stoppen. De Schotse producer is sinds kort aan een steile opmars bezig en stapelt nieuwe fans op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.