Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Gellaitry – “Angel”

Er zijn vrij weinig artiesten die ons zo consistent weten te boeien als Sam Gellaitry. In 2015 verscheen de jonge Schot vrijwel uit het niets op onze radar met zijn ep Escapism en eigenlijk is hij nooit meer van die radar verdwenen. De producer laat zichzelf namelijk succesvol keer op keer van een nieuwe kant horen en bewijst met elk nieuw nummer dat hij de wereld inslingert, een artiest te zijn om goed in de gaten te blijven houden. Dit deed hij dan ook met zijn vorige single “New Wave”, die bij ons nog steeds op repeat staat. Vandaag deelt Sam zijn nieuwste plaat met ons in de vorm van “Angel” om ons opnieuw maar eens de bevestiging te geven dat hij een van de meest veelbelovende artiesten van het moment is.

Net als “New Wave” voelt “Angel” een stuk minimalistischer aan dan de eerdere nummers. Dat betekent niet dat je nu akoestisch gitaartokkel moet verwachten, want het minimalisme van Sam Gellaitry bestaat vooralsnog uit uitstekend geproduceerde beats die ons aan het bewegen weten te krijgen. Ook “Angel” kent een strakke productie, precies zoals wij van Sam gewoon zijn, met een elektronische beat die bijna hypnotiserend is. Deze muzikale hypnose past bij de tekstuele inhoud van het nummer, dat gaat over een persoon die hij niet kent, maar waar hij wel helemaal van onder de indruk is. Sam lijkt bijna in een trance te zijn geraakt door de schoonheid van deze engel en reflecteert dit gevoel middels muziek. Het enige minpunt van “Angel” is dat het nummer slechts twee minuten duurt. Hoewel wij geloven dat een goed nummer absoluut niet vijf minuten hoeft te duren, hadden we toch graag wat langer willen genieten van dit lied.

Wie Sam Gellaitry graag nog aan het werk wil zien, moet snel zijn want op zaterdag 28 mei draait hij op de ENDOMA stage op Core Festival in Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

65 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit - "Angel"

Het is ondertussen al van 2018 geleden dat onze favoriete Zweedse zussen van First Aid Kit een album uitbrachten. In 2019 kregen…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 2): De gouden wissels

Nadat we op de eerste dag van CORE Festival op onze wenken bediend werden, konden we enkel maar reikhalzend uitkijken naar dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht tips voor een geslaagd CORE Festival!

Het Belgische muzieklandschap is sinds kort weer een festival rijker, want in het Brusselse Ossegempark vindt komend weekend voor het eerst CORE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.