Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Hunting Shadows”

© CPU – Jan Van Hecke

Fans van AURORA werden in 2022 op hun wenken bediend en dat is nog een understatement. De Noorse zangeres nam na de release van The Gods We Can Touch geen genoegen met rust en bleef aan de lopende band singles uitbrengen. Alsof dat alles nog niet genoeg was, trok ze ook nog eens op tour, waardoor ze in dat kader op een paar weken tijd zowel voor een propvolle Marquee op Pukkelpop als in een tot de nok gevulde Ancienne Belgique speelde. Het nu even rustiger aan doen zit er klaarblijkelijk nog steeds niet in voor het bosnimfje, want nu brengt ze met “Hunting Shadows” ook nog eens een nummer uit dat zijn plaats vindt op de soundtrack van de populaire videogame Assassin’s Creed.

Wie zowel AURORA als de videogame een beetje kent, weet dus dat er haast geen geschiktere artieste bestond om de soundtrack voor haar rekening te nemen. “Hunting Shadows” klinkt dus een beetje post-apocalyptisch, waardoor er een ietwat enge sfeer doorheen het nummer hangt. Zo komt de single op gang met de echoënde stem van de Noorse, terwijl op de achtergrond de elektronica stilletjes aan aanzwelt. Even later ontploft de boel, waardoor AURORA’s stem plots ook een belangrijk instrument op zich wordt. Terwijl ze zichzelf van achtergrondzang voorziet, zorgt ze voor bombast en een benauwend gevoel, alsof het gevaar in je nek hijgt. Daar doen de strijkers op hun beurt nog een schepje bovenop, en op die manier is “Hunting Shadows” het ideale nummer voor een spel als Assassin’s Creed.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Your Blood"

Eens een bosnimf, dan weer een magische liefdeskrijger, het zijn slechts een paar van de titels die we de Noorse AURORA al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moyka – “Perfect Movie Scene”

Monika Engeseth zag in mei 1997 het levenslicht in het Noorse Hallingdal. Zelf omschrijft ze zich graag als een popheks, maar in…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.