Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Surf Curse – “Self Portrait”

Er zijn ontzettend veel nieuwe, kleine muziekacts die hun doorbraak te danken hebben aan TikTok, maar er zijn ook voldoende acts die al wat langer bestaan en toch nu pas doorbreken bij een groter publiek dankzij de filmpjesapp. Een voorbeeld van zo’n act is Surf Curse. De Amerikaanse band bestaat al bijna tien jaar en staat al flink wat jaren in de playlists van indierockliefhebbers, maar hun succes bereikte vorig jaar nieuwe hoogtes toen het al jarenoude “Freaks” viraal ging op TikTok. Gelukkig is Surf Curse ook gewoon bezig geweest met nieuwe muziek maken. Eerder dit jaar bracht het viertal “Sugar” uit, wat het eerste nieuwe lied sinds 2019 was en werd er een nieuw album Magic Hour aangekondigd. Vandaag biedt Surf Curse ons een nieuw voorproefje van die aankomende langspeler in de vorm van “Self Portrait”.

Nu de zomer langzamerhand toch echt tot zijn einde komt en de regenachtige herfstdagen weer voor de deur staan, moeten de zomerse, vrolijke liedjes in onze playlists voorzichtig plaats gaan maken voor wat duisterdere muziek. Met “Self Portrait” biedt Surf Curse alvast het ideale nummer voor die aankomende herfst. Voor deze nieuwe single hebben de heren zichzelf wat meer laten inspireren door de postpunk en deze sound werkt behoorlijk goed op “Self Portrait”. Het lied gaat namelijk over de neerwaartse spiraal waarin je belandt als je kampt met mentale problemen en de moeite die het dan kost om iedere dag door te komen. Niet alleen de ruige gitaren en het puike drumwerk dragen bij aan het voelbaar maken van die wanhoop, maar ook de rauwe vocals van Nick Rattigan zorgen ervoor dat wij die hopeloosheid zelf ook voelen. Geen nummer om heel vrolijk van te worden dus, maar wel een ijzersterke single die ons nieuwsgierig maakt naar Magic Hour.

Het nieuwste album van Surf Curse, Magic Hour, verschijnt op 7 oktober. Volgende maand tourt de band ook door Europa, maar een stop in België staat helaas niet op de planning. In Nederland staan de Amerikanen wel en dat op 10 oktober in de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Surf Curse - "Sugar"

De Amerikaanse band Surf Curse draait al een flinke tijd mee in het indiecircuit. Zo brachten oprichters Nick Rattigan en Jacob Rubeck…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.