Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Surf Curse – “Sugar”

De Amerikaanse band Surf Curse draait al een flinke tijd mee in het indiecircuit. Zo brachten oprichters Nick Rattigan en Jacob Rubeck sinds 2013 al drie albums, twee eps en ettelijke singles uit. De grote populariteit rond de surfrockers ontstond nochtans pas in 2021 nadat hun nummer “Freaks” met dank aan TikTok een gigahit werd. Acht jaar eerder verscheen dit nummer al op hun debuutalbum BUDS, maar het grote succes bleef toen nagenoeg uit. Onder een glad marketingplan trachtte Surf Curse vorig jaar hun plotsklapse naambekendheid groot te houden. Zo verwijderden ze “Freaks” uit de tracklist van het originele album (uit 2013) en brachten ze het opnieuw uit als een single om zo de release radars te bereiken. Ook radiofavoriet “Disco” onderging dezelfde stunt. Deze verscheen namelijk al op hun derde album Heaven Surrounds You maar werd ook hier uit de tracklist verwijderd na het latere succes.  

Waar handelingen als deze het vraagstuk rond integriteit versus commercialiteit van een artiest laat opwaaien, brengen de jongens voor het eerst sinds 2019 een nog nooit eerder verschenen single. Ook tekende de band bij Atlantic Records, onderdeel van de industriegigant Warner Music en breidde de originele line-up als tweetal uit naar een viertal met de introductie van bassist Henry Dillon en gitarist Noah Kohll. 

Met ‘Sugar’ horen we meteen de gevolgen hiervan. Een omvangrijkere instrumentele productie – verzorgd door Chris Coady (Beach House, Yeah Yeah Yeahs…) – waar lofi-invloeden centraal staan. Verwacht je tekstueel vooral aan niet veel meer dan een eenvoudig script voor een platte coming-of-agefilm. Waar het geheel muzikaal wel goed in elkaar zit, missen we vooral variatie en onvoorspelbaarheid. Richting de coda stijgt doorgaans de intensiteit en schakelen de gitaren een versnelling hoger. Net wanneer deze interessante piste verkend wordt, is het einde al nabij. We hopen dat Surf Curse in de toekomst wél durft experimenteren. 

Facebook / Instagram / Website

 Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Surf Curse - "Self Portrait"

Er zijn ontzettend veel nieuwe, kleine muziekacts die hun doorbraak te danken hebben aan TikTok, maar er zijn ook voldoende acts die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.