Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriels – “Angels & Queens”

Gabriels hebben we helaas moeten missen op Pukkelpop. Het drietal uit Los Angeles had daar een heel goede reden voor: ze waren namelijk volop bezig met het afronden van hun langverwachte debuutplaat. Vorig jaar was Gabriels nog een van de grootste ontdekkingen van het jaar met hun nostalgische neo-soul aangestuurd door de onwaarschijnlijke zang van Jacob Lusk. Hun eerste album Angels & Queens is inmiddels helemaal ingeblikt en zal in twee delen verschijnen. Het eerste deel mogen we al op het einde van de maand verwachten, terwijl het tweede deel pas in maart volgend jaar verschijnt. Uit dat eerste deel krijgen we met “Angels & Queens” nu al de leadsingle.

We snappen maar al te goed waarom het drietal “Angels & Queens” vooruitstuurt als eerste voorproever van hun eerste grote project. Gabriels ontdekt op de nieuwe single namelijk nieuwe muzikale horizonten en dat zonder radicaal anders te klinken. De vintage-feel hebben ze er wat afgehaald, al zorgen de strijkers en de knappe meerstemmige zang wel weer voor een warm gevoel. “Angels & Queens” kreeg overigens een disco-sfeertje die het geheel uiterst dansbaar maakt. Gabriels levert knap werk in aanloop naar hun debuutalbum, dat niets minder dan magisch beloofd te worden.

Angels & Queens – Part 1 verschijnt op 30 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2023 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gabriels - Angels & Queens – Part I (★★★★½): Alles komt goed

Er zijn weinig namen die eind vorig jaar zo vaak in eindejaarslijstjes van zowel de Belgische muziekindustrie, de Belgische artiesten als de…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.