Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer – “Older” (feat. Sierra Deaton)

© CPU – Toon Miermans

Het duurt niet lang meer voor het vijfde studioalbum van 5 Seconds of Summer verschijnt. Over iets meer dan twee weken lost het Australische viertal 5SOS5 namelijk op ons af. Zo’n vijfde plaat mogen uitbrengen, het is best een flinke prestatie voor een band die hun start kende als het gitaar-gedreven, maar minstens net zo aandoenlijke antwoord op One Direction. In de afgelopen jaren hebben de heren echter bewezen succesvol de overgang gemaakt te hebben naar een volwassenere popsound waarmee ze de ene hit na de ander scoren. Of deze nieuwste single “Older” ook hitpotentieel heeft, betwijfelen wij echter.

Vergeleken met de andere nummers die we al te horen kregen van 5SOS5, is “Older” een stuk ingetogener en melancholischer. “Older” is geen poplied met een hoog tempo, zoals “Me Myself & I” dat bijvoorbeeld wel was, maar juist een dromerige ballad over de herkenbare angst om ouder te worden. Frontman Luke Hemmings klinkt bijzonder zuiver in het lied en zijn stem kleurt mooi samen met de engelachtige stem van verloofde Sierra Deaton. Helaas is dit niet voldoende om onze aandacht erbij te houden. Of het mooi is, ja, maar of het boeiend is? Nee, dat is “Older” niet. Met oog op die aanstaande langspeler, plus met wat wij hier al van hoorden in ons achterhoofd, vragen wij ons af in hoeverre deze nieuwe van 5 Seconds of Summer in het geheel past.

5SOS5 verschijnt op 23 september. Voor Europese tourdata met haltes in België of Nederland is het nog afwachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lizzy McAlpine - Older (★★★★): Kleurrijke tranen

Dat je geen diploma van een hoog aangeschreven muziekopleiding nodig hebt om het te maken, bewijst de Amerikaanse Lizzy McAlpine. De vierentwintigjarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "Older"

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school….
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.